Vikram Seth

1952 -

Vikram Seth er en original forfatter. Bøkene hans er svært forskjellige, men alle bærer forfatterens umiskjennelige preg.

Vikram Seth (f. 1952 i Bombay) er utdannet økonom og har bodd lange perioder i England, California og India. Han har skrevet The Golden Gate: A Novel in Verse, reiseskildringen From Heaven Lake: Travels through Sinkiang and Tibet, librettoen Arion & the Dolphin og fire diktsamlinger.
På norsk foreligger Dyriske fabler fra her og der (1998), som er utradisjonelle barnevers, mesterlig oversatt av Henning Hagerup, og den boka som fremfor alt har satt den indisk-engelske forfatteren på dagsorden: En passende ung mann (til norsk i 1994). Denne overveldende og på alle måter store (1.336 sider) boka ble en verdenssuksess og har solgt opp mot en million eksemplarer. I En egen musikk (1999), den første romanen etter En passende ung mann, forærer han sine lesere en både intim og intrikat historie, fylt til bredden av musikk, kunst, munterhet og følelser. En egen musikk er en roman om hvordan kjærligheten til musikken på lidenskapelig vis kan beherske et helt liv. Romanen fikk overveldende mottakelse da den kom ut i England og USA våren 1999.
I den siste romanen, To liv, har han grepet til sin familiehistorie etter stoff.

Fallback image

Utgivelser