Trygve Skogrand

1967 -

Trygve Skogrand (f. 1967) kommer fra Trondheim, og er utdannet sivilingeniør og kunstner. Til daglig jobber han på et reklamebyrå i Oslo, men jobber i tillegg som både illustratør, tegneserieskaper og billedkunstner.

Trygve Skogrand og vokste opp på en stor prestegård på landet, i Overhalla i Nord-Trøndelag. Sammen med resten av søskenflokken på seks tegnet og malte han og lagde underlige tildragelser i papp og papir, når de da ikke løp og klatret rundt i skog og mark istedet.
Da han var 10 år gammel, flyttet familien til Trondheim, og der bodde han i 21 år. Her utdannet han seg til sivilingeniør i digitale kart, og arbeidet med det i åtte år. Etterhvert solgte han leiligheten og sa opp jobben, og flyttet til Oslo for å begynne på kunstskole istedet. Men han studerte livnærte han seg ved å arbeide som bokdesigner på Lunde Forlag.
Etter endt kunstutdannelse, arbeidet Trygve Skogrand som frilansillustratør i nesten et år. I denne perioden skrev og tegnet han tegneserien «Rabalder», som gikk som biserie i bladet «Pondus», og var illustratør for bl.a. den store Folke- og Boligtellingen til Statistisk Sentralbyrå. Det var også i løpet av dette året han skrev og tegnet det som etterhvert skulle bli boka «Strekene».
Våren 2002 stilte Trygve Skogrand for første gang ut bildeserien «Hellige Vandrere», en serie med 12 bilder av Jesus og Maria innmanipulert i fotografier fra storbyen Oslo. I mars 2002 ble han ansatt som designer og illustratør i reklamebyrået Visendi. Og siden den gang har han arbeidet som illustratør for et skoleverk for Aschehoug forlag, og skrevet manus til en billedbok. Denne våren jobber han med en serie eventyrakvareller, og en serie malerier fra Nidaros Domkirke.

Utgivelser