Johan Vestly

Johan Vestly er født i Oslo 24.11.1923. Etter eksamen artium i 1943 studerte han ved tegnelinjen på Statens Kunsthåndverks- og industriskole, Bjarne Engebrets malerskole og hos maleren Erling Merton. I 1949 hadde han et studieopphold i Paris.

Johan Vestly debuterte på høstutstillingen i 1947. Han har laget teaterdekorasjoner for Studioteateret, Oslo Nye Teater og Riksteateret. I 1953 debuterte han som illustratør og har siden illustrert de fleste av Anne-Cath. Vestlys barnebøker.
Han kom tidlig med i norsk fjernsynsproduksjon, først som fotograf og regissør, siden bare som regissør. Han har gjennom årene regissert for seriene om Kanutten og Guro, en rekke dyreprogrammer i Norge og Sverige, fjernsynsportretter om malere og billedhuggere og også et spesielt program om Henrik Ibsen som maler, fjernsynsfilmen om Sondre Norheim og programmer om Margrethe Munthes barnesanger. Fjernsynsprogrammene En kunstners arbeide tok for seg malerne og billedhuggerne.
Omar Andrem
Siri Aurdal
Erling Enger
Reidar Fritzvold
Thore Heramb
Kaare Espolin Johnson
Knut Rumor
Knut Skinnarland
Kåre Tveter
Skule Waksvik
Kirke- og undervisningsdepartementets premier for norske barnebøker, illustrasjoner i barnebøker, oversettelser av barnebøker og for tegneserier i gruppen for illustrasjoner ble i 1977 tildelt Johan Vestly for illustrasjonene til Anne-Cath. Vestly: Guro og nøkkerosene. Johan Vestly døde i 1993.

Fallback image

Utgivelser