Christa Wolf

1929 - 2011

Christa Wolf, som døde 1. desember 2011, var en av de store tyske forfatterne i sin generasjon. Bøkene hennes er blitt oversatt til en rekke språk, og hun fikk flere litterære priser.

Christa Wolf ble født i 1929 i Berlin, bodde der i store deler av livet sitt og døde der i desember 2011. Mesteparten av hennes fortellende og essayistiske forfatterskap er oversatt til de store verdensspråkene, og hun har fått tallrike nasjonale og internasjonale priser. De siste romanene som komt pa norsk var Medea i 1998 og Lys levende (2004). Flere av romanene tok opp klassiske emner og klassiske myter, men hadde klangbunn i nyere historie og myte. Ikke unaturlig var Tyskland og Tysklands historie et underliggende tema i svært mye av det hun skrev. Landets skjebnetunge forandringer i hennes levetid fikk en nitidig portrettør i henne. Hun var samtidig elsket og kontroversiell som forfatter.

I 2012 kommer Englenes by - eller Dr. Freuds Overcoat - en blanding av memoar- og reiseroman, basert på hennes opphold i Los Angeles i 1990-årene, i Gyldendals XS-serie.

Utgivelser