
Digitalt: "Inkludering åpner dører" - fagdag om årets TV-aksjon
Årets TV-aksjon går til Atlas-alliansen og skal hjelpe funksjonshemmede i krig og fattigdom. Sammen skal vi gi nødhjelp, utdanning og muligheten til et bedre liv.
I forbindelse med årets TV-aksjon inviterer vi deg og dine kollegaer til en digital sending fra fagdagen, tirsdag 27. mai kl 14.00. Programmet er satt sammen for å gi deg en innføring i årets TV-aksjon, et åpent innblikk i hvordan det er å skulle å passe inn i en verden som ikke er laget for deg og hvordan du kan ta i bruk årets læringsressurser i Salaby.
Program
Kl. 14.00-14.15:
Nina Larsen, daglig leder NRK TV-aksjonen
Marit Sørheim, daglig leder i Atlas-alliansen
Kl. 14.15-14.45:
Mikkel Sibe, Norges Handikapforbunds Ungdom
Sofie Jansen, Norges Handikapforbunds Ungdom
Kl. 14.45-15.00: Pause
Kl. 15.00-15.30:
Hildegunn Fandrem, UNESCO Chair for mangfold, inkludering og utdanning og professor i spesialpedagogikk ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, Universitetet i Stavanger.
Kl. 15.30-16.00:
Maren Hagen Fuglesang, rådgiver UngFunk
Kl. 16.00-16.15:
Astrid Magnus Eskeland, redaktør Salaby
Kl. 16.15: Takk for i dag!
Ta med deg en kollega og meld deg på!
Foto: Truels Zeiner Henriksen
Disse møter du:
Nina Larsen
NRK TV-aksjonen
Nina vil takke alle skoler og barnehager som år etter år engasjerer seg i den nasjonale dugnaden. Stadig flere blir med og lar seg inspirere til å bidra – det betyr enormt mye, både for aksjonen og for å bygge fellesskap og samfunnsengasjement blant barn og unge.

Marit Sørheim
Atlas-alliansen
Marit skal snakke om Atlas-alliansens arbeid. Atlas-alliansen er funksjonshemmedes egen paraplyorganisasjon som jobber for å fremme rettighetene og bedre levekårene for mennesker med funksjonsnedsettelser i Afrika og Asia. Åtte norske organisasjoner av personer med funksjonsnedsettelser er tilsluttet Atlas-alliansen, og gjennomfører prosjekter i samarbeid med partnere i land i sør.
Dette er årets TV-aksjon!

Mikkel Sibe
Norges Handikapforbunds Ungdom
Mikkel deler sine erfaringer om hvordan det er å vokse opp med ADD og NVLD, og hvordan diagnosene har påvirket han i skolehverdagen. Han vil dele konkrete tips til hvordan man kan skape inkluderende miljøer hvor alle barn og unge føler seg sett og trygge.

Sofie Jansen
Norges Handikapforbunds Ungdom
Eg vil dele min historie rundt det å vokse opp med CP. Skulegang, det å kjenne på utenforskap og inkludering. Ønske og å trekke fram eit godt eksempel på inkludering i kroppsøvingsfaget som i dag har påvirka meg til å drive med toppidrett.

Hildegunn Fandrem
UNESCO Chair og professor
UNESCO Chair for mangfold, inkludering og utdanning og professor i spesialpedagogikk ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, Universitetet i Stavanger.
FNs 4. bærekraftsmål handler om inkluderende, rettferdig og god utdanning som fremmer muligheter for livslang læring for alle - hvordan sikrer vi det? Hva betyr inkludering? Foredraget tar for seg hva inkludering innebærer i form av deltakelse og definisjonsmakt, og om hvilke faktorer som bidrar til å hemme og fremme realisering av dette i utdanningsfeltet.

Maren Fuglesang
Rådgiver UngFunk
Inkludering og utenforskap – hva handler det om, og hvorfor det er så avgjørende i arbeid med barn og unge? Vi utforsker hvordan inkludering kan se ut i praksis, og ser nærmere på hvordan små grep kan skape stor forskjell for barn og unge. Det vil deles innsikt og erfaringer fra Unge Funksjonshemmede sitt arbeid og ressurser som har som mål å fremme likestilling, tilhørighet og deltakelse for alle – uavhengig av funksjonsevne. Hvordan kan vi skape et mangfoldig fellesskap der alle barn og unge opplever at de har en naturlig plass?

Astrid Magnus Eskeland
Redaktør i Salaby
Astrid Magnus Eskeland jobber som redaktør i Salaby, og har i flere år vært med å utforme TV-aksjonens læringsressurser i Salaby. I denne sesjonen viser Astrid frem årets ressurser for aller første gang. Her får du tips til hvordan du kan planlegge undervisningen til årets TV-aksjon.

Påmeldingsskjema
(Ta refresh i nettleser om du ikke ser skjema)