Faglig inspirasjonskveld i norsk
20. april | Gyldendalhuset

Faglig inspirasjonskveld i norsk

Velkommen til inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset!

Endelig kan vi igjen møtes fysisk på Gyldendalhuset, for en kveld med faglig påfyll og inspirasjon, og hvor du kan dele erfaringer med andre norsklærere i en hyggelig setting. Det blir servert forfriskninger underveis og vi avslutter kvelden med tapas og noe godt i glasset.

Program

15.30 – Registrering

16.00 – Velkommen v/ norskredaktør Magnhild Glende

16.10 "Om fantasi, rus og julefortellingen Stargate" med Ingvild Rishøi

  • Mange av Rishøis noveller har nærmest fått klassikerstatus i norske klasserom. Høsten 2021 kom hun med sin første roman, Stargate. En julefortelling. For denne fikk hun strålende anmeldelser. I foredraget vil Rishøi blant annet fortelle om skriveprosessen og mottakelsen denne boka fikk. Mange anmeldere har kalt boka for klasselitteratur, men det er ikke Rishøi enig i.

16.55 – Pause

17.05 – Didaktisk påfyll med Appellforfatterne del 1

  • Med Appell har vi ønsket å lage et læreverk som er lett å bruke i undervisningen. Forfatterne bak Appell viser eksempler på hvordan læreverket kan brukes på ulike måter i klasserommet. 

17.40 "TV-serien – en bro mellom klasserom og fritid" med Gjermund Stenberg Eriksen

  • Norske elever er storkonsumenter av tv-serier og underholdning. Å trekke TV-serien inn i klasserommet er en glimrende måte å gjøre faget mer relevant og interessant for elevene. I sitt foredrag vil manusforfatter og programleder Gjermund Stenberg Eriksen fortelle oss hvilket enormt potensiale denne sjangeren har i undervisningen.

18.15 – Pause

18.30 "Kritisk tilnærming til tekst i norskfaget" med Aslaug Veum

  • Professor Aslaug Veum leder for tiden et større forskningsprosjekt om kritisk tilnærming til tekst i norskfaget. Hun vil formidle erfaringer fra denne forskningen og dele tips om hvordan man kan undervise i kritisk analyse av tekster.

19.00 – Didaktisk påfyll med Appellforfatterne del 2 og presentasjon av Appell i Skolestudio v/ digital redaktør Eli Anne Simonsen

19.30-ish – Mingling og tapas

Praktiske opplysninger

Sted: Gyldendalhuset
Dato: 20. april kl. 15:30 – kl. 20:00
Pris: Gratis