Inspirasjonsdag for norsklærere på ungdomstrinnet
20. november | Gyldendalhuset, Sehestedsgate 4, 0164 Oslo Vis i kart

Inspirasjonsdag for norsklærere på ungdomstrinnet

Program

12:30
Registrering og kaffe
13:00
Velkommen
Birgitte Larsen
13:10
Norskfaget mot Fagfornyelsen 2020
Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby
Hvordan kan verdiene fra Overordnet del være et kompass i norskfaget og på tvers av fag? Vi ser på hvordan vi kan lese og forstå sammenhengen i de nye læreplanene. I tillegg får du smakebiter fra klasserommet, tips og ideer. Kort sagt – hvordan du kan møte fagfornyelsen.
14:40
Pause
15:00
Faktasjekk i klasserommet
Faktisk.no v/ Marie Samuelsen
Hva kjennetegner den journalistiske sjangeren faktasjekk, og hvordan kan du bruke faktasjekk-metoder i undervisningen din? Vi gir deg også et innblikk i hvordan Faktisk.no jobber, og hvilke ressurser skoleprosjektet «Tenk» utvikler.
15:45
Pause
16:00
Å se samtiden gjennom Third Culture Kids
Aon Raza Naqvi
”Det er vanskelig å snakke for alle. Det er faktisk umulig.” skriver Aon i innledningen til boka Third Culture Kids (TCK). Med boka ønsker Aon å vise det kulturelle mangfoldet som finnes i landet vårt. Hvordan er det å vokse opp og leve mellom kulturer? Hvordan kan vi avmystifisere annerledesheten og vektlegge mangfoldet? Hvordan kan tekstene i TCK appellere til elevene i klasserommet?
16:45
Pause
17:00
Slampoesi – hva er det og hvorfor har det blitt så populært?
Sofie Frost
Et foredrag som tar for seg historien til Slampoesi, dens spredning i Norge og Sofie sin reise i det moderne poetiske landskapet. Hva var det som fikk Sofie til å brette ut hele livshistorien sin gjennom undergrunnsfenomenet som slam er? Og hvorfor har denne kjappe og til tider frekke poesien spredd seg over landet med rekordfart?
18:00
Tapas og sosialt samvær med gode kollegaer

Praktiske opplysninger

Sted: Gyldendalhuset, Sehestedsgate 4, 0164 Oslo Vis i kart
Påmeldingsfrist: 16. november
Dato: 20. november kl. 12:00
Pris: Kurset er gratis