Inspirasjonsdag for norsklærere
24. november | Gyldendalhuset, Sehestedsgt. 4, 0130 Oslo

Inspirasjonsdag for norsklærere

Vi har gleden av å invitere deg til inspirasjonsdag i norsk for ungdomstrinnet onsdag 24. november.

Benytt anledningen til å treffe andre lærere som underviser i norsk på ungdomstrinnet, Kontekst-forfatterne Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby og andre spennende foredragsholdere.

Inspirasjonsdagen vil handle om leselyst, mestring og skaperglede!

Tema for dagen er: Tekstmangfold og skaperglede.
Hvilke tekster treffer ungdom i dag? Hva tenker forfattere som lager tekster for ungdom?

Alle gjestene som deltar på inspirasjonsdagen får hvert sitt eksemplar av Kontekst 8-10, Lærerens bok.

Påmeldingen er bindende.

Velkommen til en hyggelig faglig og sosial dag hos oss!

Program

12.30–13.00
Registrering

Det blir servert wraps til lunsj

13.00–13.10
Velkommen
v/ redaktør Birgitte Larsen
13.10–14.00
Den viktige teksten
Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby

Hvordan arbeide med tekster i norskfaget? Tekstmangfoldet er stort og mulighetene mange. Hvilke tekster blir viktige for elevene? Å legge til rette for mestring, leselyst og skaperglede i klasserommet er et sentralt tema i innlegget.

14.00-14.15
Pause

Kaffe, te og frukt

14.15-14.45
Den viktige teksten
Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby
14.45-15.15
Tekstglede og motivasjon blant ungdommene
Kjersti Wøien Håland

I dette foredraget vil Kjersti fortelle hvordan hun gikk frem når hun laget serien Lovleg, hvordan hun treffer målgruppen og jobber med ideer. Hvordan kan serien brukes i klasserommet? Kjersti kommer med sine tanker og innspill.

15.15-15.30
Pause

Kaffe, te og frukt

15.30-16.15
Med leselyst på timeplanen
Petra Helgesen fra Foreningen !les

Foreningen !les jobber for å skape lesere og spre leselyst blant barn og unge. De tre viktigste tiltakene rettet mot ungdomsskoleelever er tXt-aksjonen, Uprisen og Faktafyk. Petra J. Helgesen vil fortelle om metodene til Foreningen !les, spesielt om de tre tiltakene rettet mot ungdom, og hvordan disse kan brukes inn i undervisningen.

16:15-16:30
Pause

Kaffe, te og frukt

16.30-17.15
Kampen for oppmerksomheten
Nina Borge

Hvordan kan Nina som forfatter ta opp kampen mot netflix, tiktok og den digitale underholdningsbransjen med den tradisjonelle boka? I dette foredraget snakker Nina om hvordan hun går frem når hun skriver ungdomsbøkene sine og hva som inspirer henne til å skrive. Hun snakker om hvordan hun jobber for å nå målgruppen, og hvordan hun som forfatter kan bidra til leselyst og mestring hos ungdommene. Fokuset vil være på ungdomsboken «Outlaster», der Borge er opptatt av at vi tar ungdommene på alvor. 

17.15-19.00
Tapas og sosialt samvær

Foredragsholdere

Kathinka Blichfeldt er ansatt ved Senter for livslang læring ved Høgskolen i Innlandet der hun veileder skoler og kommuner i skoleutvikling og ledelse av profesjonsutvikling. Hun lang erfaring fra ungdomsskolen som skoleleder og lærer. Kathinka er forfatter på Kontekst, Nye Kontekst og Kontekst 3. utgave.  

Kathinka Blichfeldt 2019

Åslaug Huseby jobber som ungdomsskolelærer ved Vøyenenga skole i Bærum hvor hun underviser i fagene norsk, musikk, mat og helse og sal og scene. Hun har god erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisningen, og er særlig opptatt av at elevene skal oppleve mestring, og få kompetanse for framtida. Åslaug er forfatter på Kontekst 3. utgave.

Åslaug Huseby

Kjersti Wøien Håland er en norsk forfatter fra Høyanger. Håland har studert ved Westerdals Høyskole i Oslo og Manuslinjen ved Den Norske Filmskolen. Hun har vært teatersjef ved studentteateret Teater Neuf. Hun debuterte som forfatter med diktsamlingen Kjersti er ein fiktiv person, helsing Kjersti i 2013. Kjersti var nominert til ungdommens kritikkerpris for romanen Dommedøgn i 2014. Hun er kanskje mest kjent for oss som manusforfatteren bak serien Lovleg.

 

Kjersti Wøien Håland

Petra J. Helgesen (f. 1978) er utdannet litteraturviter og norsklektor. Hun er for tiden prosjektleder i Foreningen !les, og har arbeidet med barne- og ungdomslitteratur siden 2001 i ulike sammenhenger – som kritiker, forlagsredaktør, formidler, forsker og konsulent.

Forfatter Petra Helgesen

Nina Borge kommer fra Sandefjord. Til daglig jobber hun i kommunen som miljøterapeut for barn og unge med ulike diagnoser og utfordringer i hverdagen. Debutboken til Nina «Utbryterne» kom i 2020 og ble nominert til Uprisen. I år har hun kommet med boken «Outlaster» som handler om gaming, angst og skolevegring. Hennes tredje bok kommer i januar 2022 og heter «Fumbler». I tillegg til å være miljøterapeut og forfatter jobber Nina frilans som redaktør for forlagshuset i Vestfold.

Forfatter Nina Borge

Praktiske opplysninger

Sted: Gyldendalhuset, Sehestedsgt. 4, 0130 Oslo
Dato: 24. november kl. 12:30 – kl. 19:00
Pris: Gratis. Påmeldingen er bindende.