Den gode skolestarten.
13. august | Webinar

Den gode skolestarten.

Et digitalt miniseminar til planleggingsdagene

For lærere og skoleledere fra 1. - 13. trinn

Vi har satt sammen et program som vi håper dere vil se sammen i lærerkollegiet. Miniseminaret tar opp ulike måter dere kan trekke tverrfaglige temaer inn i undervisningen, gode tips til skolestarten, samt åpner for samtale om hvordan høstens omstilling vil bli.

Velkommen ved Kristian Harerud Aa
Fem prinsipper for formidling av psykisk helse og livsmestring Vilde Vollestad
10 tips til skolestart. Martin Johannssen
Panelsamtale om tverrfaglig arbeid
Julie Hvidsten Kristiansen (Storøya skole), Maria Elle (Jessheim videregående) og Martin Johannessen (Nyskolen). Vi tar opp konkrete utfordringer lærere har med ny arbeidsmetodikk, erfaringer panelet har gjort seg, samt diskuterer forslag til gode løsninger for tverrfaglighet på alle trinn.

2016 01 Gyldendal Oslo DSC 9183

Etter seminaret vil deltakerne få tilsendt et kapittel av boka til Vilde Vollestad "Hva er greia med meg, deg og alle andre?" om ungdoms psykiske helse, som gis ut til skolestart. Kapittelet kan brukes som et konkret undervisningsopplegg om livsmestring for de fleste trinn. I tillegg vil deltakerne få tilsendt skolestartoppleggene "Mesternes mester" og "Kompani skolen" utformet av Julie Hvidsten Kristiansen.

Varigheten på miniseminaret er 60 minutter. Når du melder deg på får du direkte tilgang. Programmet er satt sammen spesielt med tanke på skolestart, men har du ikke tid til å se alt denne uken, kan du når som helst klikke deg inn på lenken for å se seminaret om igjen.

For å motta materiell i etterkant av kurset er det viktig at alle lærere som deltar melder seg på. 

Martin Johannessen

Martin Johannessen jobber som sosiallærer ved Nyskolen i Oslo. Han driver Lærerbloggen og er programleder i podcasten Rekk opp Hånda.

Unnamed

Vilde Vollestad

Vilde Vollestad er psykolog og har et særlig engasjement for formidling av psykologisk kunnskap.

Bildevildebok (002) (1)

Praktiske opplysninger

Sted: Webinar
Dato: 13. august kl. 15:30
Pris: Gratis