Byggeprosjektet i BA-serien

Les mer om hvordan elevene følger byggingen av et rekkehus på et nytt boligfelt, i "Sameiet 5000".

BA-serien omhandler hele byggeprosessen

I BA-serien får elevene en innføring i yrkesteorien i de forskjellige fagområdene der verktøy, materialer og arbeidsteknikk er integrert i behandlingen av de ulike delene av produksjonsprosessen. Oppgavene knyttes til det konkrete byggeprosjektet med tegninger, også til den generelle yrkesteorien. I hvert kapittel finnes det en kortfattet historisk sammendrag av faget.

I boka Produksjon følger elevene byggingen av et rekkehus på et nytt boligfelt, "Sameiet 5000" – hele veien fra anleggsarbeidet begynner til huset står ferdig. Samtidig får de en innføring i yrkesteorien i de forskjellige fagområdene der verktøy, materialer og arbeidsteknikk er integrert i behandlingen av de ulike delene av produksjonsprosessen.

HMS står sentralt i byggfagene. HMS blir grundig behandlet i del 2 HMS i boka Bransjelære, HMS og tegning. Det står også viktige HMS-regler der det er aktuelt, for ulike maskiner, utstyr og arbeidsmetoder i boka Produksjon.

Den første delen i Bransjelære, HMS og tegning omhandler faggruppene i byggeprosessen og hvilke normer og regler som gjelder i bransjen. I del 3 Tegning er fokus på tegning og tegningslesing knyttet til byggetegningene i Produksjon

Boka Tegningslesing består av tegningstyper, tegningsprinsipper og byggeprosjekt, der elevene skal lære hvordan de skal lese ulike tegninger, og tegne enkle skisser og tegninger for hånd. Boka følger byggeprosjektet "Sameiet 5000" – både i oppgaver og tegninger.  

Kjennetegn ved BA-serien

  • Integrerer yrkesteorien i et praktisk byggeprosjekt
  • Viser sammenhengen mellom de ulike yrkene i bransjen
  • Omhandler hele byggeprosessen
  • Har fokus på HMS gjennom hele produksjonsprosessen
  • Normer og regler i bygg- og anleggsbransjen