Debutantprisen til Lars Svisdal

Debutantprisen til Lars Svisdal

Lars Svisdal fra Sunndal får Tarjei Vesaas' debutantpris for den kritikerroste romanen Seg til inkjes.

Forfatteren var lykkelig og overveldet da han fikk beskjed om at prisen var hans.

-  Sjølvsagt er det store ting å få denne prisen. Eg har skrive med overlegg lenge. Veldig lenge. At det finst verdi for andre i skapningen alle desse åra har avfødd, er på eit nivå forbløffande. Dette er ikkje ein måte å leike audmjuk på, eg veit kva verdi boka har for meg. Lell er det noko heilt eige å bli minna på den forbløffande verdien ei bok kan ha for nokon som ikkje har sete å brote opp og stokka om og brote opp att alle desse setningane for å tyne det rette inn i dei. Sjølvsagt er det derfor store ting når påminninga er nett denne prisen, sier Lars Svisdal. 

Han har fått svært gode anmeldelser i en rekke aviser, og Bernard Ellefsen i Morgenbladet mente det var nettopp Svisdal som burde få debutantprisen. Prisen skal overrekkes søndag 24. mars.

Givende manusarbeid

Lars Svisdals redaktør Morten Moi er rørt og glad. Han har fulgt Svisdal siden begynnelsen og var imponert fra første sekund.

-  Mitt første møte med Lars Svisdal var i Bergen, for noe som etter hvert har blitt en god del år siden. Lars var student på Skrivekunstakademiet, det nærmet seg semesterslutt, og det var opplesningskveld. Lars leste en tekst som handlet om nødslakting av ei ku som hadde gått seg ut i en flomdiger elv, og som ikke lot seg berge opp igjen. Det var en dramatikk og en nerve i den skildringen som virkelig gjorde inntrykk.

Siden dette møtet fulgte Moi Svisdal i arbeidet med romanen over flere år.

-  En roman som Seg til inkjes skrives ikke over natta. Det har vært utrolig givende å følge Lars i prosessen med å orkestrere fram denne romanen, sier Moi.

Morten Moi er i tillegg redaktøren til Svanhild Telnes som også ble nominert til debutantprisen.

- En enestående roman

Forlagsdirektør i Gyldendal, Anne Cathrine Knudsen, var i feststemning da tildelingen ble kjent.

- Å vinne Tarjei Vesaas' debutantpris er fantastisk! Lars Svisdal er en helt spesiell debutant med et betydelig talent. Seg til inkjes er en enestående roman, og vi gleder oss stort til å følge dette forfatterskapet videre, sier hun.

Les hva anmelderne sier om Seg til inkjes.

Debutantprisen-til-Lars-Svisdal (1)

Relaterte artikler