Nordisk råds-nominerte Jan Grue solgt til amerikansk prestisjeforlag

Nordisk råds-nominerte Jan Grue solgt til amerikansk prestisjeforlag

Kun to uker før utdelingen av Nordisk råds litteraturpris, er Grues bok solgt til et av verdens mest anerkjente forlag.

Etter en intens budkrig har et av verdens mest aktverdige forlag kjøpt rettighetene til Jan Grues kritikerroste Jeg lever et liv som ligner deres. Det amerikanske forlaget FSG (Farrar, Straus & Giroux) utgir litterære storheter som Jonathan Frantzen, T. S. Eliot, Joan Didion og Susan Sontag.

– At det prestisjetunge amerikanske forlaget FSG skal utgi Jeg lever et liv som ligner deres, blir lagt merke til! Nå venter vi også i spenning på om han vinner Nordisk Råd, sier rettighetssjef i Gyldendal, Anne Cathrine Eng.

Het budkrig
FSG-redaktør Julia Ringo har stor tro på at Grue vil lykkes i USA.

– Boka er helt utrolig! Grues intelligens og språklige presisjon er slående, og jeg har lest med stor glede, sier Ringo.

Budkrigen gikk varmt for de engelskspråklige rettighetene, men også i Sverige var det mye interesse. Det svenske forlaget Weyler kjøpte boka.

– Auksjoner for både engelske og svenske rettigheter åpner dørene til store deler av verden for Jan Grue, sier Eng.

Når hun snakker med forleggere verden over, er det mange som viser interesse for Grues forfatterskap.

Lykkelig forfatter
– Jeg er først og fremst kjempeglad, sier Jan Grue.

I Norge har han fått svært gode anmeldelser og hatt suksess i lang tid, og Jeg lever et liv som ligner deres vant Kritikerprisen. Nå venter verden.

– Det er én ting å bli solgt til et engelskspråklig forlag, det er vanskelig å få til, men det er noe ganske annet når det er et ubestridt kvalitetsforlag som kjøper rettighetene. Jeg synes det er spesielt flott med FSG fordi de representerer en radikal, overskridende strømning i amerikansk samtidslitteratur, som mitt forfatterskap er påvirket av. Dette gleder jeg meg til, sier, Grue.

Nordisk-raads-nominerte-Jan-Grue-solgt-til-amerikansk-prestisjeforlag (1)

Relaterte artikler