Salaby til skolestart

Møt Pablo, Salvador, Frida og Jan-Mikkel i de nye ressursene som kommer til skolestart. Denne våren kommer det masse nytt i de praktiske og estetiske fagene i tillegg til de tverrfaglige temaene. Les om det som kommer her!

I tiden fram mot skolestart lanseres det en mengde nye ressurser i Salaby, og denne våren ligger fokuset på praktiske og estetiske fag i tillegg til de tverrfaglige temaene. Fagene kunst og håndverk, musikk, mat og helse, kroppsøving og KRLE står for tur, og revideres i henhold til den nye læreplanen. 

 

Praktiske og estetiske fag

I de praktiske og estetiske fagene kan du se fram til masse nytt og interessant innhold for både 1.–4. trinn og 5.–7. trinn. «Oppfinneren» Erik Alfred viser elevene hvordan å lage oppfinnelser av gjenbruksmaterialer i K&H, og i kroppsøving kommer det både trafikkurs, svømmeopplæring og førstehjelp. Elevene kan lære seg å komponere med nye ressurser i musikk, og i KRLE kan de utforske hellige rom i 360 grader med VR-teknologi. 

 

Folkehelse og livsmestring

Blant de tverrfaglige temaene dekkes folkehelse og livsmestring gjennom flere nye ressurser. I et opplegg om følelser lærer elevene om ulike følelser de kan kjenne på, og hvordan de selv kan håndtere de ulike følelsene. Det kommer også en animasjonsserie som heter "Superkompisene" hvor vi møter vi en gruppe barn med ulike utfordringer. Gjennom sang og musikk blir man kjent med barn som sitter i rullestol, barn med autisme og barn med andre typer utfordringer, og i serien fokuseres det på alt barna klarer til tross for, men også takket være utfordringene sine. 

 

Bærekraftig utvikling

I temaet bærekraftig utvikling blir vi kjent med Emilie i «Emilies verden». Hun er en engasjert miljøforkjemper, men savner det samme engasjementet fra de rundt seg. Til hun får en ny og mystisk klassekamerat. Gjennom spennende og gjenkjennelige scenarioer og episoder skal elevene kunne reflektere over at valgene vi tar har konsekvenser for framtiden.

 

Skolestudio og Salaby

Elementer og funksjoner fra Gyldendals Skolestudio implementeres i Salaby denne våren. Det betyr at du som er Salabylærer kan sette sammen dine egne spillelister med innhold fra Salaby og sende det til elever og kollegaer.

Er du allerede Skolestudio-bruker? Da kan du bruke Salabyinnhold i dine egne spillelister og kombinere det med innhold fra de andre verkene du har tilgang til i Skolestudio.  

Relaterte artikler

Jul i Salaby

Jul i Salaby

Nå er det jul i Salaby! Tell ned til jul med årets julekalender – Reisen til Amerika. Hver skoledag i desember åpner...
TV-aksjonen 2020

TV-aksjonen 2020

Hvordan er egentlig livet under vann? Og hva er konsekvensene av forsøplingen til havet? Årets undervisningsopplegg...
Nytt og nyttig i Salaby

Nytt og nyttig i Salaby

Hva er nytt i Salaby, og hva kommer i løpet av høsten? Her finner du en oversikt over alt vi reviderer til...
Salaby

Salaby

Salaby er vårt digitale læringsunivers for barnehage og grunnskole. Her finner du læringsressurser i de fleste fag....
Jeg vet!

Jeg vet!

Salaby samarbeider med Bufdir om nettressursen Jegvet.no som skal gi barn og unge mer kunnskap om vold, mobbing og...
Temasider om sjøvett

Temasider om sjøvett

Våren og båtsesongen er rett rundt hjørnet, og i Salaby finner du egne temasider om sjøvett!