To KUD-priser til Gyldendal

To KUD-priser til Gyldendal

Tor Tveite og Bjørn Ingvaldsen vant KUD-priseri dag, og fra Gyldendal var det hele fire nominerte.

Torsdag 14. mars ble Kulturdepartementets priser til barne- og ungdomslitteratur delt ut på Nasjonalbiblioteket og stemningen var god.

Bjørn Ingvaldsen vant Litteraturprisen med romanen Apollo. Den handler om Georg som har en nesten vanlig bestefar. Men bare nesten. Historiene han forteller, er så utrolige at de må være sanne. Men ingen får høre dem. De er nemlig superhemmelige.

Ingvaldsens redaktør, Cecilie Feyer, var i feststemning.

- Det gleder meg stort at Bjørn Ingvaldsen vinner selveste Litteraturprisen! Han er en av de største barne- og ungdomsforfatterne vi har her i landet og han er en forfatter det virkelig er spennende å jobbe sammen med, sier Feyer.

Les mer om Apollo her.

Beste oversettelse

 Tor Tveite vant kategorien for beste oversettelse. Tveite har oversatt Monsterreisen av Tuutikki Tolonen fra finsk. Monsterreisen er oppfølgeren til Monstervakt og handler om Hila, Kalle og Maikkis monsterbarnevakt.

I 2016 ble Tveite utnevnt til ridder av Finlands hvite roses orden for sitt arbeid som oversetter av finsk litteratur til norsk.

Les mer om Monsterreisen her.

Fire KUD-nominasjoner

Bjørn Ingvaldsen og Tor Tveite vant KUD-priser, men det var også to andre nominerte fra Gyldendal. Hilde Stubhaug ble nominert for oversettelsen av Gutten i kjelleren av Katherine Marsh fra amerikansk-engelsk. Den aktuelle ungdomsromanen handler om den fjortenårige Ahmeds møte med Europa etter en lang flukt fra det krigsherjede Syria. I kategorien for beste fagbok ble Anders Totland nominert med Den norske slavehandelen. I denne boka skildrer Anders Totland livet og hverdagen til de norske deltakerne i slavehandelen.

- Jeg er veldig stolt av at vi har så dyktige forfattere og oversettere, sier redaksjonssjef for barne- og ungdomslitteratur i Gyldendal, Eva Thesen.

To-KUD-priser-til-Gyldendal (1)

Relaterte artikler