Stilling
Data Science Lead | Rettsdata

Type
Fulltid

Søknadsfrist

08.06.2022

 

Stack

.NET Core
C#
Azure
React
Docker/Kubernetes

 

Metodikk
Smidige utviklingsprosesser
2-ukers sprint
Et absolutt minimum av møter
Korte, daglige synkroniseringer
Planlegging/retro/demo

Arbeidsform
Hybrid
On site
Remote

Bli med å gjøre Norges lover tilgjengelig for alle

Gyldendal Rettsdata er en av Norges største leverandører av digitale kunnskapssystemer og bidrar til at over 30 000 jurister har kunnskapen de trenger for å løse små og store problemstillinger effektivt hver eneste dag.

Vi er rundt 50 medarbeidere og leverer oppslags- og informasjonstjenester til advokater, jurister, revisorer og andre brukere av juridisk innhold. Vårt mål er å gjøre juss tilgjengelig for profesjonelle brukere for å bidra til effektivitet og rettssikkerhet i Norge.

I Gyldendal tar vi ikke beslutninger etter magefølelsen, og vi er avhengige av gode data for å skape den beste kundeopplevelsen. Over tid har vi jobbet med en bedre plattform for innsikt og Rettsdata, men leter nå etter noen som kan fortsette arbeidet og ta dette til neste nivå. Det betyr at vi leter etter en person som er kreativ, som kan jobbe sammen med ledelsen for produktutvikling, og hjelpe oss med å hente ut å analysere tall og segmenter i lys av beslutninger som skal tas.

Som data science lead driver du utvikling, vedlikehold og testing av Rettsdata sin datapipeline-arkitektur, samt optimaliserer dataflyt og innsamling for tverrfunksjonelle team. Du vil samarbeide med interne interessenter for å forstå forretningskrav, jobbe med ingeniør- og produktteam og bygge effektive og skalerbare dataløsninger.

I rollen vil du være ansvarlig for å konfigurere, implementere og utvikle verktøy som trengs for vellykket distribusjon og vedlikehold av datapipelines. Utover arkitektoniske bidrag, vil du engasjere deg i kundedrevne produktdiskusjoner, samt strategiske beslutninger. Du vil ha et overordnet ansvar for å betjene interne utviklings- og analyseteam med dataene de trenger for å levere løsninger for sluttbrukere.

Dette vil være en nøkkelrolle i å muliggjøre strategisk beslutningstaking basert på data, og for å optimalisere og automatisere viktige forretningsprosesser, og bringe inn beste praksis rundt data science. Du vil være med på å skalere det interne analysemiljøet vårt – og et techmiljø som hele tiden ønsker å lære og vokse, utrette fantastiske ting og gjøre en forskjell.

De viktigste ansvarsområdene/arbeidsoppgavene i stillingen

 • Utvikle vår praksis for hvordan vi utnytter dataene våre best mulig
 • Hjelpe analytikere og resten av teamet med forespørsler knyttet til datavaliditet og semantikk
 • Samarbeide med fagfeller i andre deler av Gyldendal 

Vi søker deg som 

 • har en grad i kvantitativ disiplin som informatikk, ingeniørfag, matematikk, statistikk, operasjonsforskning
 • har erfaring med både tradisjonell utvikling og data science
 • har erfaring med å designe, utvikle og vedlikeholde datainfrastruktur
 • har gode kunnskaper om Python og SQL
 • har erfaring med å jobbe med Azure skyplattform eller tilsvarende
 • har kjennskap til og erfaring med maskinlæring / statistikk

Det er en fordel om du også har

 • kjennskap til storskala datavarehusteknologier som Databricks, Spark, Spark Streaming eller tilsvarende
 • kunnskap om bygge-, distribusjons- og orkestreringsverktøy (Airflow, Jenkins, Terraform)
 • kjennskap til APIer/SDK-er (Facebook, Google, Microsoft Automation API etc) er en fordel, så vel som andre APIer
 • kjennskap til Salesforce Marketing Cloud og Interaction Studio
 • kjennskap til BI-verktøy (Power-BI, SAP Analytic Cloud (SAC))

Lønn og betingelser

Vi tilbyr konkurransedyktig lønn og gode velferdsordninger, som blant annet jevnlige kompetansedager, treningstilbud og unike lokaler sentralt i Oslo med egen barista og flott kantine. 

Stor påvirkningskraft

Vi søker en person som tar ansvar og selv vil påvirke hvordan rollen skal fylles. Det er sterk satsingsvilje internt, og omfanget er godt forankret i hele organisasjonen. Du vil derfor få den tilliten og de ressursene du trenger for å lykkes. 

Sterkt fagmiljø på tvers av konsernet

Gyldendals virksomheter utvikler i dag prisvinnende og markedsledende tjenester innenfor utdanning, helse, juss og e-handel. Gyldendalkonsernet har et stort og solid techmiljø med betydelig kompetanse som setter faglig utvikling høyt. Vi står nå midt i en større teknologisatsing på tvers av alle selskaper og har et dedikert mål om at vårt smidige og tekniske fagmiljø skal bli enda bedre. 
 
Vi fokuserer på solid brukerstyrt utvikling og har etablert en sterk kultur for dette. Som utvikler hos oss vil du derfor jobbe tverrfaglig sammen med designere, produktledere, data scientists og, ikke minst, innholdsprodusenter. 

Interessert?

Vi ser frem til å høre fra deg, ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale!
Kenneth Avner, Head of Tech, 404 16 461, kenneth.avner@gyldendal.no eller
Henrik Fagerholt, Product Manager, 976 80 770, henrik.fagerholt@gyldendal.no.

Om selskapet

Gyldendal ASA er det ledende konsernet i den norske bokbransjen, og har virksomheter i alle ledd i verdikjeden, fra forlag og innholdsproduksjon til distribusjon, handel, markedsplasser og tjenester. Vårt hovedmål er å skape og formidle verdier innenfor kultur- og kunnskapsfeltet. Gyldendal står, som mange andre selskaper, i endring. Vi beveger oss fra å være et tradisjonelt bokkonsern til å bli en innholds- og tjenesteleverandør. Vi utvikler innhold i ulike formater til stadig nye tjenester, særlig innen netthandel, strømmetjenester og digitale læremidler. 

Gyldendal vokser gjennom å befeste eksisterende posisjoner og utvikle nye. De siste fem årene har inntektene vokst årlig og i 2021 var totale inntekter over 2,6 milliarder kroner. Gyldendal har i lang tid satset målrettet for å skape og utvikle digitalt innhold, digitale tjenester og digitale salgskanaler og nær halvparten av inntektene våre er nå «digitale». 

Gyldendal ASA er notert på Oslo Børs og er morselskap i Gyldendal-konsernet med totalt 1800 medarbeidere.

Relaterte artikler

Seniorutvikler Front End

Seniorutvikler Front End

Gyldendal Rettsdata skal bygge en helt ny plattform for kunnskapsdeling. Bli med på en unik mulighet: Vi bygger en...
Seniorutvikler Back End

Seniorutvikler Back End

Bli med å gjøre Norges lover tilgjengelig for alle! Gyldendal Rettsdata skal bygge en helt ny plattform for...