Personverndokument Riktig

Riktig tilbyr oppgaver og videoinnhold tilknyttet til øving i spesifikke fag, slik som matematikk. Formålet med å samle informasjon er å gi tilgang til brukerens personlige side, slik at brukeren får oversikt over egen progresjon, samt at leverandøren ønsker oversikt over hvilken tematikk som er mest i bruk, slik at vi kan videreutvikle denne.

Hvilke opplysninger behandles, hvordan og hvor lenge?

I Riktig vil dine personopplysninger bli behandlet i overenstemmelse med Gyldendals personvernerklæring.

Som bruker av Riktig må du registrere deg med din e-postadresse, dette kan gjøres ved å registrere din personlige e-post eller bruke Feide.

Påloggingsinformasjonen vi mottar via Feide er: Navn, epost, rolle og tilhørighet. Dersom du ikke logger deg på via Feide vil det være den informasjonen du selv oppgir når du logger deg på som lagres.

For å kunne tilpasse innholdet til deg, kreves en unik bruker. Når du er pålogget kjenner systemet deg igjen slik at du blant annet kommer rett til det innholdet du sist jobbet med. For at dette skal fungere må systemet samle opplysninger om hvilket innhold du sist jobbet med.

I Riktig behandler vi opplysninger om den enkelte student, slik som brukergenererte data som hvilke oppgaver som er løst galt, riktig og hvilke som ikke er løst samt personlige sjekklister. Alle behandlinger av personopplysninger blir vurdert om de er nødvendige, hvem som skal kunne se de og hvor raskt de kan slettes. Riktig bruker informasjonskapsler (cookies) til påloggingsløpet samt for å måle statistikk av bruk. Alle data om statistikk er upersonlige og kan ikke spores direkte til enkeltbrukere.

Vi benytter Google Analytics for å bedre forstå hvordan folk benytter tjenesten, og hvilke sider som brukes. På denne måten kan vi tilpasse tjenesten til faktisk bruk. Disse dataene er ikke personifiserte.

For support lagres tekniske opplysninger. Dette gjelder type maskin og nettleser. Disse opplysningene har kun bestemte personer i Gyldendals kundeservice, og utviklere tilgang til for å løse supporthenvendelser. Alle slike opplysninger slettes automatisk etter 14 dager.

Til slutt vil alle opplysninger som er knyttet til din bruker automatisk bli slettet senest 2 år etter at lisensen er løpt ut og du ikke har vært pålogget.

Underleverandører og sikkerhet

Gyldendal bruker Atea og Redpill Linpro som driftsleverandører. Det vil si at opplysningene behandles på servere driftet av disse. Serverne er lokalisert i EU/EØS og driftes etter ISO 27001-standarden. Gyldendal bygger også tjenester på Microsoft Azure. Azure har servere lokalisert i EU/EØS og driftes etter ISO 27001-standarden.

Gyldendal gjennomfører årlige sikkerhetsrevisjoner, men for at dine personopplysninger skal bli ivaretatt på en sikker måte er det også helt avgjørende at punktene om sikker bruk i Gyldendals bruksvilkår følges opp.