Når juss møter AI: Hva skjer når et AI prosjekt ikke går som planlagt?

Alle snakker om kunstig intelligens, eller artificial intelligence (AI), men veldig få snakker om hva som skjer – og hvem som har ansvaret – når et AI-prosjekt ikke går som planlagt.

Hvem må for eksempel rydde opp dersom en selvlærende AI utfører handlinger som ingen tenkte på da leverandøren trente programmet og kunden testet resultatet? I denne episoden av Fagbokpodden snakker Eirik Norman Hansen og Christian Bendiksen om boka Når juss møter AI.

Eirik Norman Hansens er foredragsholder, rådgiver og teknologioptimist. Han har over 20 års erfaring med teknologi og digitalisering, og har blant annet drevet to byråer og vært en del av toppledelsen i et av Nordens største digitalbyråer.

Christian Bendiksen er advokat, partner og leder av Brækhus Advokatfirma DAs avdeling for teknologi, industri og handel. Han har bistått både startup-selskaper og multinasjonale konsern med salg og implementering av ulike former for AI. Han er en mye brukt foredragsholder om tema i grenseflaten mellom teknologi og juss.

Programleder: Anders Høglund. Episoden er laget i samarbeid med Nettavisen.

Du kan lese mer om boka her.

 

Naarjussmoterai

Bestill boka her