En situasjon mange psykologer synes er vanskelig, er når de ikke kjenner empati med pasienten. Vi tenkte at de som best kan lære oss noe om dette, er psykologer som jobber med mennesker som har gjort fæle ting. Ting det er vanskelig å forstå. Empatien er nødvendig uansett, så hvordan kobler man den på i slike situasjoner? Psykologspesialistene Thale Bostad og Atle Austad trekker begge frem det å bruke tid på å bli kjent med hvert menneske og hva de har opplevd, før man går inn på hva de har gjort. Hvilke andre erfaringer de har gjort seg, kan du høre i episoden. 

Om gjestene: 

Thale Bostad er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo. Hun har jobbet med unge med rusproblematikk, på DPS, ved psykoseenhet på Dikemark og på BUP. Siden 2007 har hun jobbet ved Fengselspsykiatrisk poliklinikk, hvor hun nå er leder.  

Atle Austad er utdannet psykolog ved universitetet i Oslo. Han har jobbet med sedelighet og voldsproblematikk ved Institutt for klinisk sexologi og terapi siden 1995, og har fordypning i karakteranalyse.

Produsent for episoden er Sunniva Glessing, og musikken er laget av Johannes Amble. Lytt til episoden der du hører på podkast eller ved å spille av nedenfor.

Relaterte artikler