Enkekeiserinnen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
480 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205395510
Oversetter:
Gunnar Nyquist

Enkekeiserinnen

Cixi - konkubinen som brakte Kina inn i den moderne tid

Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing.
Pris 429,00
Utsolgt

Enkekeiserinne Cixi (1835–1908) var Xianfeng-keiserens førstekonkubine og grep makten da keiseren døde i 1861. Hun ble den reelle lederen av Qing-dynastiet i Kina fra 1861 til sin død i 1908. Cixi har av ettertiden blitt ansett som en konservativ, herskesyk og grusom leder. Men Jung Chang viser at hun i virkeligheten var en pasjonert kunstelsker, svært populær blant det kinesiske folk, en dyktig diplomat og en effektiv reformator av det tradisjonsbundne kinesiske samfunnet – blant annet gjennom å forby snøring av føttene hos kvinner.

Jung Chang følger Cixis dramatiske liv som konkubine, enke, sørgende mor, politisk strateg og knallhard kuppleder. Bakteppet er historien om Kinas siste dager som keisermakt og et tusenårig dynasti som går mot slutten.

Jung Chang (f. 1952) er født i Sichuan-provinsen i Kina. Som fjortenåring var hun en kort periode i den røde armé, og arbeidet siden som bonde, stålarbeider og elektriker før hun begynte å studere engelsk. I 1978 dro hun til Storbritannia og fikk stipend ved York University, der hun som første kineser fullførte doktorgraden. På norsk har hun tidligere utgitt bestselgerne Ville svaner (1993) og Mao (2005).

 «Nært og varmt portrett av det moderne Kinas mor ... Som leser blir man dratt med i alle intriger og hverdagslig gjøren og laden i et liv totalt beskyttet mot innsyn for allmennheten. Forfatteren skriver så levende at vi føler at vi sitter sammen med enkekeiserinnen bak hennes silketeppe når hun gir sine ordrer til mannlige rådgivere som ikke får se henne ... Portrettet som tegnes av Cixi i denne boken er både nært og varmt. Et glimrende billedutvalg styrker vårt møte med et intelligent, ensomt menneske.» Terje Svabø, Aftenposten

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00