Ingrid Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
256 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788281881259

Ingrid

Ingrid Espelid Hovigs livshistorie, glitrende og varmt fortalt av Ingar Sletten Kolloen, og samtidig historien om tv-mediets gjennombrudd i Norge og norsk matkultur.
Pris 399,00

Ingrid Espelid Hovig er en person de fleste nordmenn har et forhold til. Stemmen hennes og det blide fjeset hennes ble prentet inn i oss gjennom Ingrids lange liv på fjernsynet.

Ingrid ble født på Askøy i juni 1924 og viste seg tidlig å være flink til alt som foregikk på kjøkkenet, særlig oppvasken. Da krigen kom, var Ingrid 16 år og som med mange andre satte den dype spor i familien på Askøy. Under krigen arbeidet hun for Jane Mykle og senere stelte hun for to søstre i Sandviken, før hun bestemte seg til å søke seg til Statens Lærerskole for Husstell på Stabekk. Ett tiår senere søkte hun jobb i NRK og ble ansatt som programredaktør med ansvar for forbrukerstoff og mat. Gjennom sitt arbeid i NRK forandret hun norske matvaner. 

I det private skulle det lang tid før Ingrid skulle møte den store kjærligheten, det gjorde hun som 49 åring da hun traff arkitekten Jan Inge Hovig.

Ingrids liv er ikke skånet for stor sorg og dramatikk, men det er hennes arbeidsglede og optimisme som har preget livet hennes.