Jens Evensen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
336 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205498167

Jens Evensen

Mannen som gjorde Norge større

Fortellingen om Jens Evensen er spennende som en thriller, om mannen som utvidet våre havgrenser og sikret vårt eierskap over oljen.
Pris 449,00

Jens Evensen var en av de viktigste norske politikerne i det 20. århundre, og hans liv var dramatisk: Fra en trygg oppvekst i farens slakterbutikk på Grønland til en farlig ungdomstid i motstandsbevegelsen under krigen. Fra studier i havrett og doktorgrad ved Harvard University til et politisk liv i kamp om Norges grenser og nasjonale eierskap i havet. Fra en seierrik karriere som politiker til å være overvåket og forfulgt av politiet, fordi hans nærmeste medarbeider hadde vist seg å være en av Sovjetunionens spioner i Norge. Treholt-saken forble et åpent sår i Jens Evensens liv, og de to ble aldri forsonet.

Historien om Jens Evensen er spennende som den barskeste thriller, men den er hentet fra virkeligheten. Gjennom Evensens liv opplever vi et avgjørende stykke norgeshistorie: mot alle odds og i en kamp mot stormakters interesser, skapte han det juridiske grunnlag for våre havgrenser og vårt eierskap til oljen, fisken og mineralene i enorme områder.

terningkast5_logo

«...en fengslende og spennende biografi.» - TROND BLIKÅ i Trønder-Avisa

«Knakende god biografi!» - ARILD RØNSEN i Klassekampen

«...lett og levende...På mange måtar er det stemma til Jens Evensen, meir enn biografens, me høyrer i boka. Som portrett av mennesket fungerer dette godt.»

TOM HETLAND i Stavanger Aftenblad

«Jens Evensen var en av de store nordmenn i det 20. århundre.»
EINAR FØRDE

«Det ville ikke være helt urimelig om alle nordmenn, av ren takknemlighet, hadde en byste av Jens Evensen i sine hjem.»
JAN KJÆRSTAD