Mao Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2006
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205353473
Oversetter: Stian Omland, Guro Dimmen

Mao

Den ukjente historien

12 år gammel trodde Jung Chang at Mao var Gud. I denne biografien knuser hun myten -- en gang for alle
Pris 199,00
Utsolgt

Mao. Den ukjente historien er et portrett av en hersker drevet frem av enorm vilje til personlig makt og en skremmende hensynsløshet. Det er en fortelling om et politisk monster, med 70 millioner menneskeliv på samvittigheten, blottet for empati og ansvarsfølelse for folket han skulle lede.

De mange historiene vi blir kjent med fra Kinas skjebneår, vil fascinere leserne. Ikke bare lanserte Maos spektakulære politiske prosjekter som Den lange marsjen, Det store spranget fremover og Kulturrevolusjonen, men han pøste penger inn i mislykkede industriprosjekter, våpenproduksjon og atomvåpenprogram. På det meste utgjorde militærbudsjettet 60 prosent av nasjonalbudsjettet. Følgene skulle blir katastrofale for det kinesiske folk -- 38 millioner døde av sult alene.

Jung Chang og ektemannen Jon Halliday arbeidet med denne biografien i 14 år. De gjennomførte uttallige intervjuer med kilder fra Maos innerste sirkler og konsulterte arkiver verden over. Resultatet er en bok du ikke kommer utenom -- biografien om Mao er en av det 20. århundrets viktigste fortellinger.

" ... en triumf ... en mesterlig og avslørende bok" Simon Sebag Montefiore

"Et mesterstykke av en bok, spekket med ny viten" Torbjørn Færøvik, Aftenposten

Biografien er basert på omfattende research og intervjuer med mennesker fra Maos innerste sirkler. Her får leserne mulighet til å bli kjent med den egentlige Mao. Forfatterne river mytene fra hverandre og skildrer en hersker drevet av makt og hensynsløshet, langt unna det som man har trodd var ideologisk idealisme. Drevet av drømmen om å herske over en hel verden satt han i gang enorme, politiske prosjekter som blant annet Kulturrevolusjonen, Den lange marsjen og atomvåpenprogramet. Mao har over 70 millioner mennesker på samvittigheten, hvor av 38 millioner døde av sult. Med kilder og register.