Mine kamper. Biografien om Drillo Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2020
464 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205541528

Mine kamper. Biografien om Drillo

Tett på Drillos kamper - både på og utenfor banen.
Pris 449,00

Endelig kommer biografien om Egil Drillo Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon.

Etter karrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen.

Fortellingen om Egil Drillo Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.

terning6

"Glitrende om Drillo. Alfred Fidjestøl setter standarden med en på alle måter imponerende biografi om Norges fotballtrener nummer en … Biografiens intellektuelle muskler og brede kunnskapsnivå yter rettferdighet til Drillos historie. Fidjestøl bringer oss ned under overflata av glansede magasiner og tabloidforsider. Med imponerende skarphet og detaljoversikt følger han historien inn i de fleste kriker og kroker."
Endre Ruset, Dagbladet

terning5

"… skrevet i god «Drillo»-ånd: Rett frem og til saken."
"Mine kamper» er trolig den mest utførlige biografien om Egil «Drillo» Olsen du noen ganger kommer til å lese. Velskrevet og vennligsinnet."
Sindre Hovdenakk, VG

«… en solid biografi om et paradoksalt menneske med unik bakkekontakt»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Den beste biografen Drillo kunne ha fått"

Willy Pedersen, Morgenbladet

"Om du er interessert i norsk fotball, så  du lese denne boken. Og er du interessert i norsk historie bør du også lese den." 

Ove Mellingen, Telemarksavisa

 "Verdig og god Drillo-biografi … tidvis er det ein lesefest"

Svein Tuastad, Dag og Tid 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris