Virginia Woolf Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2003
175 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205323452

Virginia Woolf

En biografi

Hele hennes voksne liv var et opprør mot de viktorianske verdinormene i den øvre, engelske middelklasse hun var født inn i.
Pris 149,00
Utsolgt

Virginia Woolf (1882–1941) er en av det 20. århundres dristigste fornyere av romankunsten. Mrs. Dalloway, Til fyret, Orlando og Bølgene står som sentrale romaner i moderne litteratur. Med humor, poesi og stilistisk eleganse skildrer hun vårt skjulte, indre liv og utforsker forholdet mellom identitet, tid og bevissthet.
Hele hennes voksne liv var et opprør mot de viktorianske verdinormene i den øvre, engelske middelklasse hun var født inn i. Tittelen på et av hennes berømte essays, Et eget rom, ble et begrep i kvinners kamp for å erobre sitt eget rom i mannens verden og for å finne et eget språk for kvinnens erfaringer. Virginia Woolfs forfatterskap er rammet inn av to verdenskriger. I en tid med sosial og politisk uro handler også hennes eget liv om store omveltninger og spenninger – både i den ytre og den indre verden. Bjørg Vindsetmos bok levendegjør Virginia Woolfs liv og skjebne og tar oss med inn i et fascinerende forfatterskap.
Bjørg Vindsetmo (f. 1950), journalist og forfatter. Har vært ansatt i Morgenbladet, og var teaterkritiker i Dagbladet 1984–91. Hun har bl.a. utgitt Sjelen som turist. Om religion, terapi og magi (1995), Teater underveis. Riksteateret 50 år (1998) og Nærmest hjertet (2001).