Åleevangeliet Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2019
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205529984
Oversetter: Rune R. Moen

Åleevangeliet

Fortellingen om verdens mest gåtefulle fisk

Hva er det egentlig som er så fascinerende ved ålen? Hvorfor reiser den én gang i livet til Sargassohavet for å gyte? Og hvordan finner den fram?
Pris 179,00

Ålen er mytisk, mystisk og utrydningstruet, og Åleevangeliet er en bok om verdens mest gåtefulle fisk. I naturvitenskapen er det nemlig ett mysterium som gjenstår, ett vesen forskerne ikke forstår seg på. Det kalles bare «ålespørsmålet», og har forundret vitenskapsfolk gjennom århundrer – fra Aristoteles via Sigmund Freud til dagens marinbiologer.

Åleevangeliet er også en beretning om et far-sønn-forhold, og om hvordan ålefisket knyttet dem sammen: «Jeg kan ikke huske at vi noen gang snakket om noe annet enn ål og hvordan vi best kunne fange den, der nede ved elva. Faktisk kan jeg ikke huske at vi snakket sammen i det hele tatt – kanskje fordi vi aldri gjorde det», skriver Patrik Svensson i sin debutbok.

Dette er en beretning om opphav, oppvekst, ensomhet, livet og hvordan det bør leves. Og om livets siste og uunngåelige utfordring: hvordan man håndterer døden.

Terningkast 5

"Alle" vil ha Åleevangeliet til Patrik Svensson. Det er ikke så rart.» Arne Dvergsdal, Dagbladet

Terningkast 5

«En velskrevet, veldisponert og engasjerende fremstilling av livet til en av våre eldste medskapninger.» Sindre Hovdenakk, VG

«Patrik Svensson fletter sammen eksistensielle spørsmål med ålens historie på forunderlig og fascinerende vis.» Kjetil Røed, Vårt Land

Terningkast 5

«"Alle" vil ha Åleevangeliet til
Patrik Svensson. Det er ikke så rart.» Arne Dvergsdal, Dagbladet

Terningkast 5

«En velskrevet,
veldisponert og engasjerende fremstilling av livet til en av våre eldste
medskapninger.» Sindre Hovdenakk, VG

«Patrik Svensson
fletter sammen eksistensielle spørsmål med ålens historie på forunderlig og
fascinerende vis.» Kjetil Røed, Vårt Land

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
379,00