Jomfruhinner og hijab (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205476547

Jomfruhinner og hijab (E-bok)

Hvorfor Midtøsten trenger en seksuell revolusjon

Dette er ingen bok for sarte sjeler. Den beskriver nådeløst ærlig hvordan kvinner i araberlandene brutalt undertrykkes fysisk og psykisk – hvordan de reduseres til jomfruhinner og hijaber.
Pris 149,00
Utsolgt

I november 2011 kom Mona Eltahawy i det internasjonale søkelyset da hun ble angrepet av politiet under den egyptiske revolusjonen. Hun svarte med en banebrytende artikkel med tittelen «Hvorfor hater de oss?» – ’de’ var muslimske menn, ’oss’ var kvinnene. Det utløste enorm debatt.

                Eltahawy slår fast at kvinner i de arabiske landene må kjempe på to fronter: én der de kjemper sammen med menn mot undertrykkende regimer, og en annen mot et politisk og økonomisk system som behandler kvinner som annenrangs borgere.

                Eltahawy har reist i hele Midtøsten og Nord-Afrika for å møte kvinner og høre deres historier. Denne boken er hennes appell på deres vegne.

Mona Eltahawy er en egyptisk-amerikansk journalist og kommentator bosatt i New York. Eltahawy skriver for publikasjoner over hele verden om temaene islam, kvinnesak og politikk og samfunn i Midtøsten.