Opplysning nå (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2019
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205519206

Opplysning nå (E-bok)

Et forsvar for fornuften, vitenskapen, humanismen og fremskrittet

Akademias store stjerne Steven Pinker - nå for første gang på norsk
Pris 239,00

Som forfatter av flere bestselgende populærvitenskapelige bøker, blir Pinker ofte omtalt som en «av verdens mest prominente intellektuelle i dag». Dette er boken Bill Gates omtaler som sin favorittbok.

Hvis du følger med på nyhetene, virker det ikke som det går så bra med det 21. århundret. Fra 9/11 til finanskrise, borgerkrig i Syria, Ebola-virus, økende ulikhet, raseuro og skitne valgkamper – verden ser ut til å synke ned i kaos og hat. Men, som Steven Pinker fremlegger i sin nye bok: Alle parametere over menneskers liv peker oppover. Vi lever lenger, har bedre helse, er tryggere og rikere – og det gjelder hele verden, ikke bare Vesten.

I «Opplysning nå» viser Pinker hvordan menneskelig fremskritt inngår i et samlet verdisystem som de fleste av oss forholder oss til, uten å være klar over det: Opplysningstidens verdier er fundamentet for alle våre moderne institusjoner. Og det er disse verdiene – troen på fornuften og vitenskapen – som må løse problemene vi står overfor, også i moderne tid.

Steven Pinker er professor i psykologi ved Harvard University.

Med forord av Harald Eia

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
499,00