Terrorens rike (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205501263

Terrorens rike (E-bok)

Hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam

Rystende om vår tids største trussel
Pris 229,00

Carl Schiøtz Wibye, Norges ambassadør til Saudi-Arabia fra 2009 til 2014, frykter for fremtiden. I Terrorens rike beskriver han hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.

 I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter.

«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.»
Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet – med et språk som er langt fra diplomatisk.Dette er bra, og Wibye skriver med tyngde.»
Jan Erik Smilden, Dagbladet

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00