Churchill - besatt av Norge Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
304 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205568723

Churchill - besatt av Norge

“Bare synet av et norgeskart satte ham i gang”   Alan Brooke, Churchills nærmeste militære rådgiver.
Pris 449,00

Winston Churchill var besatt av Norge under andre verdenskrig. Han ville gripe inn militært mot den tyske malmtrafikken fra Narvik, og han insisterte på en storstilt D-dag mot norskekysten: «Operasjon Jupiter».  

«Mad plans!», svarte hans militære rådgivere og saboterte den britiske statsministerens ønsker. Men Churchill ga seg ikke, og krevde å få se stadig nye planer for en storskalainvasjon av Norge.  

Hva ville skjedd om Churchill hadde fått det som han ønsket? 120 000 soldater, 300 fly, 100 krigsskip, samt enorme hangarskip av is (!) som var umulig å senke for tyske ubåter – alt satt inn mot kysten av Nord-Norge.  

Asbjørn Jaklin har funnet oppsiktsvekkende kilder om «Operasjon Jupiter» og om det geopolitiske dramaet som utspilte seg gjennom hele krigen. Spesielt er det også at den norske regjeringen i London ikke ble tatt med i diskusjonene, til stor misnøye og raseriutbrudd blant nordmennene.  

I Churchill – besatt av Norge skildrer Jaklin ukjente og avgjørende sider av krigshistorien og viser hvordan Norge var en svært viktig brikke i det store krigsspillet. 

«Forfatter Jaklin hevder at Winston Churchill var besatt av Norge. Det får han frem på glitrende vis. (...) Etter min mening overgår Jaklin de fleste med denne boken. »

Marvin Wiseth, Adresseavisen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
249,00
249,00