Farvel Norge Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2009
660 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205362956

Farvel Norge

Utvandrerne til Amerika

For første gang på 60 år kommer en samlet fremstilling av den norske utvandringen til Amerika – en råbarket historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til.
Pris 449,00

17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor.
Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert. Andre bind, om innvandrernes skjebne i Amerika, utkommer i 2012.

«En tungvekter om utvandringen til Amerika - meget detaljrik skildring» Sølvi Wærhaug, VG

«... et formidabelt, velskrevet og spennende nybrottsarbeid» Stian Bromark, Dagbladet

«Mørkhagen har levert ei solid og spennande innføring i norsk utvandringshistorie. Fyldig statistikk og litteratur gjer også «Farvel Norge» til eit glimrande hjelpeverk.» Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Fortellerglede i overflod» Per Haddal, Aftenposten

«Intet mindre enn et storverk» Finn Stensand, Tønsbergs Blad