Hva visste hjemmefronten? Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
416 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205504103

Hva visste hjemmefronten?

Holocaust i Norge: Varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet

En rystende bok som kaster helt nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie.
Pris 449,00
Utsolgt

Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Da han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill. Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp et slagkraftig apparat. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge?

773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene. I Hva visste hjemmefronten? blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt. Marte Michelet legger fram nye funn og dokumenter som avdekker en helt annen historie. Hun avslører unnvikelsene i den norske motstandsbevegelsen både før, under og etter aksjonen mot jødene. Ikke minst viser hun hvordan flere motstandshelter og historikere i ettertid har dysset ned, sminket over eller hemmeligholdt vesentlig informasjon.

terningkast6

«Det er all grunn til å anta at «Hva visste hjemmefronten?» kommer til å bli en av høstens mest diskuterte bøker. Det er rett og slett årets viktigste bok og anbefales på det sterkeste!» 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

" ... en egen klo og et skarpt blikk (...) Michelet virker totalt fryktløs." Per E. Hem, Morgenbladet

«Marte Michelet skriver med brodd og driv, og analysene og sammenfatningene er briljante og nyanserende.»
Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Boken scorer høyt på terningen for å være drivende lesning, spennende, og for å skape offentlig interesse for viktige okkupasjonstemaer.»
Guri Hjeltnes, VG

«Provoserende og godt om hjemmefronten og jødene.»
Gunnar Kagge, Aftenposten

"Når boka er lest, er det vanskelig å konkludere med annet enn at forfatteren har røsket hardt i deler av det norske selvbildet." 
Leif Ekle, NRK

Gyldendals redegjørelse om Hva visste hjemmefronten?

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris