Tungtvannsaksjonen Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2013
352 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205430372

Tungtvannsaksjonen

Historien om den største krigsoperasjonen på norsk jord

Historien om den største krigsoperasjonen på norsk jord
Pris 429,00
Utsolgt

Vinteren 1942 blir den unge agenten Einar Skinnarland sluppet i fallskjerm over Hardangervidda. Oppdraget er å rapportere om tyskernes tungtvannsproduksjon på Vemork. Skinnarland fikk etter hvert følge av de andre operatørene. Sammen startet den lange planleggingen av anslaget mot Vemork.
 Dette er en fortelling om sult og isolasjon i fjellet, nervepirrende forberedelser og minuttene før sprengladningen gikk av på Vemork-anlegget. Men aksjonen var slett ikke over da det gikk i lufta. Med tyskerne i hælene la sabotørene ut på en desperat flukt. Og tyskernes tungtvannsproduksjon ble snart gjenopptatt.
 For første gang har en norsk forfatter skrevet den samlede fortellingen om tungtvannsaksjonen. Ueland har oppsøkt utenlandske arkiver og kaster nytt lys over operatørene og den storpolitiske striden mellom London-regjeringen og våre allierte. Men mest er dette en enestående fortelling om patriotisme, oppofrelse og heltemot.
 

«Solid fremstilling av en spektakulær historie ... Asgeir Ueland er en både velformulert og grundig forfatter.» Sindre Hovdenakk, VG

 

 

«Grundig og uten spekulasjoner.» Eva Hilde Murvold, Trønder-Avisa

 

«Forfatteren har tilsynelatende trålet de arkiver som fins, og resultatet er meget imponerende.» Johan O. Jensen, Adresseavisen

 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris