Bitter pille Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2014
480 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205453838
Oversetter: Rune R. Moen

Bitter pille

Hvordan legemiddelindustrien villeder leger og skader pasienter

Den globale legemiddelbransjen omsetter for 600 milliarder dollar i året. Det burde være nok til å gjøre en ordentlig jobb på et livsviktig felt.
Pris 369,00
Utsolgt

I sin forrige bok, Kvakksalverne, tok legen Ben Goldacre et sviende oppgjør med den alternative legeindustrien og dens journalistiske medløpere. I Bitter pille legger han den mektige farmasøytiske industrien under lupen. Det han avdekker, er både fascinerende og skremmende. Goldacre avslører at i stedet for å basere medisin på bare vitenskap, produserer de store farmasøytiske selskapene egne «forskningsresultater», som overdriver nytteverdien av produktene de selger, og villeder pasientene. Goldacre viser også at helsearbeidere og pasientgrupper har latt seg kjøpe av den farmasøytiske industrien. Resultatet er at pasienter ikke får den behandlingen de burde fått - ofte med fatale konsekvenser.

Goldacres etterrettelige og velskrevne kritikk er både viktig og nødvendig. Den har skapt stor debatt i Storbritannia, og vil engasjere norske lesere i like stor grad.

"Solid og overbevisende om hvordan legemiddelindustrien jukser med forskning for å tjene mest mulig penger ... en svært verdifull utgivelse." Sten Inge Jørgensen, VG

"Fillerister pilleindustrien." Torstein Hvattum, Aftenposten
"Dette er en bok som vil gjøre deg rasende - ordentlig, rykende illsint. Et fantastisk verk." Daily Telegraph
"Goldacres stil og tekstens tilgjengelighet gjør den umulig å legge fra seg. The Guardian"

"Bitter pille er århundrets medisinkritiske bok. Fra første side kjenner du legen og psykiateren dr. Ben Goldacres avgrunnsdype skuffelse, fortvilelse og raseri over en "ødelagt medisin" og at ditt eget raseri vokser og at tårene brenner i øynene dine. Du vil aldri se på ditt medisinskap, ditt apotek, din fastlege, din legespesialist, Legemiddelverket eller din helseminister på samme måten igjen."

Vally Vegge, sosiolog  

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
119,00