Brorskapet Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2021
384 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205531147

Brorskapet

En historie om drapet på Benjamin Hermansen

Pris 399,00

I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet en hel nasjon og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen.

I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Men stemmer det?

I Brorskapet ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun også fremveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorskapet er fortellingen om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazistenes voldsforherligelse. Om gutteliv på Oslos østkant – med deres store og små hemmeligheter – om en politietterforskning som kanskje ikke avdekket hele sannheten, og om sviket mot rasismens mange ofre.

terningkast5_logo_logo

«Brorskapet er en interessant, grundig og derfor også høyst nødvendig påminnelse om konsekvensene av rasisme og dens høyst reelle eksistens i Norge.
Oda Faremo Lindholm, VG

terningkast5_logo_logo

«Anne Bitsch bringer oss nærmere sannheten rundt et mørkt kapittel i norsk kriminalhistorie. (...) Vi får ikke vite den fulle og hele sannheten, den vil trolig aldri bli kjent. Men vi er blitt langt klokere.»
Jan-Erik Smilden, Dagbladet

terningkast5_logo_logo

«I debatten om behovet for en Vær Varsom-plakat også for sakprosa har det vært foreslått at forfatterne enkelte ganger bør henge på et slikt metodekapittel. Anne Bitsch viser hvordan det kan gjøres. Denne selvkritiske analysen gjør en sterk bok enda sterkere.»
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«... grundig, balansert og interessant utforskning av drapet på 15-åringen Benjamin Hermansen.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Sett snarest Brorskapet på listen over bøker du må lese.»
Astrid Fosvold, Vårt Land

«Resultatet er en bemerkelsesverdig godt skrevet fortelling, med et driv som aldri blir spenningssøkende eller spekulativt.» 
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00