En god nordmann Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2019
224 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205519725

En god nordmann

Fortellingen om Frode Berg

Dokumentar om Frode Berg-saken, skrevet av en nær venn.
Pris 349,00
Utsolgt

Du får vite at en av dine nærmeste venner jobber som hemmelig agent i Russland. Hva gjør du?

Før jul i 2017 ble Frode Berg fengslet i Moskva, siktet for spionasje. Nyheten gikk landet rundt og snart ble det arrangert fakkeltog i hjembyen hans, Kirkenes. Venner og naboer nektet å tro at den pensjonerte grenseinspektøren kunne ha jobbet for norsk etterretning.

Trine Hamran var en av få som visste mer. De siste årene var hun blitt en nær venn av Frode Berg, og sommeren 2017 hadde han betrodd seg om at han tok oppdrag for de hemmelige tjenestene. Han ville ut, men følte seg presset til å fortsette. Føringsoffiseren oppfordret ham til være «en god nordmann».

I denne boka portretterer Trine Hamran et engasjert og omgjengelig, men også gåtefullt menneske. Hvordan kunne Frode Berg ende som spionsiktet i Russland? Og hva har egentlig norske myndigheter gjort for å få ham løslatt?

En god nordmann handler om geopolitiske stormaktsspill og et grenseområde i nord der forbrødring og mistenksomhet går hånd i hånd. Men i enda større grad er det historien om en særegen spion, et fortrolig vennskap og et stort dilemma.

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
239,00