Americanah (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2013
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205453135
Oversetter: Linn Øverås

Americanah (E-bok)

Fra den kritikerroste forfatteren av En halv gul sol kommer en besettende roman om kjærlighet og rase, om en mann og en kvinne som står foran vanskelige utfordringer i sine nye hjemland.
Pris 119,00

Ifemelu og Obinze forelsket seg da de var tenåringer i Lagos. Men deres Nigeria er under militært diktatur, og de som kan forlate landet, gjør det. Vakre og selvsikre Ifemelu reiser til Amerika for å studere. Hun opplever nederlag og seire, finner og mister kjærlighet og venner, og må forholde seg til spørsmål om rase. Den stille og ettertenksomme professorsønnen Obinze hadde håpet å reise etter henne, men etter terrorangrepet mot World Trade Center, slipper han ikke inn i USA. Istedet etablerer han et nytt liv London.

Mange år senere er Obinze en velstående mann i det nye, demokratiske Nigeria, mens Ifemelu har oppnådd suksess i Amerika som forfatter av en anerkjent blogg. Men da Ifemelu reiser hjem igjen til Nigeria, og hun og Obinze gjenopptar sine lidenskaper – for sitt hjemland og for hverandre – står de overfor de vanskeligste valgene de noen gang har måttet foreta.

Americanah er en rikt fortalt historie som foregår i vår moderne, globaliserte verden. Den er Chimamanda Ngozi Adichies mektigste roman til nå; modig, gripende, humoristisk og sår. Det er en roman som utspiller seg på tre kontinenter og skildrer en rekke liv, men først og fremst er det en roman om kjærlighet.

 

 

 

Om Kvelningsfornemmelser:

«Rett og slett stor litteratur, på alle måter.» Arne Hugo Stølan,VG (terningkast 6)

Om En halv gul sol:

«… en strålende, varm leseropplevelse, nydelig formidlet til norsk av Mona Lange.» Svein Johs Ottesen, Aftenposten