De gule fuglene (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205446403

De gule fuglene (E-bok)

En uforglemmelig roman om krig, vennskap og tap - skrevet av en forfatter som har kjent krigens brutalitet på kroppen. Men den er også en historie om kjærlighet, stort mot og vilje til å overleve.
Pris 199,00

Uansett hvor John fester blikket, ser han Murph. Han skvetter til når biler kjører forbi ham på gaten. Han fester grepet om geværet han ikke har holdt i på mange måneder. Folk han ikke kjenner, hyller ham som en helt, men selv kjenner han at han er i ferd med å miste grepet.

Vel hjemme i USA etter et år i Irak, lammes han av minner; lukten av død i den skarpe morgenluften, sollyset som presser seg igjennom tette kratt, kuler som virvler opp støv, tiltakende krusninger i et stille vann. Og ikke minst; løftet han ga en ung mor om å passe på og bringe hennes sønn hjem.

Med De gule fuglene har krigsveteran og poet Kevin Powers komponert en uforglemmelig roman om krig, vennskap og tap. Den fanger presist og brutalt krigens grusomheter og dens uunngåelige ettervirkninger. Men den er også en vakker og innsiktsfull historie om kjærlighet, stort mot og vilje til å overleve. Med sin emosjonelle kraft er den blitt en av de råeste, mest sanne og kraftfulle romaner om krig skrevet i vår tid.

«Uforklarlig vakker.» Ann Patchett (forfatter)

«Dypt rørende.» Colm Tóibín (forfatter)

«Insisterende, briljant skrevet og hjerteskjærende oppriktig.» Philipp Meyer (forfatter)

«Denne rørende debuten fra Powers er en studie i kamp, skyld og vennskap etablert under kryssild … Powers' prosa og historie er uforglemmelig.» Publishers Weekly