Den hvite byen (E-BOK) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205488205
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen

Den hvite byen (E-BOK)

Karolina Ramqvist er tilbake med ny intens roman om Stockholms gangstermiljø.
Pris 119,00
Utsolgt

Det store huset ser fortsatt nesten nytt ut under den grå himmelen. Omkring det er det ikke annet enn stillhet og snø. Den ligger i rammer rundt de store, frostbelagte vinduene og reiser seg fra skyggene i høye driver mot husveggen. På innsiden er huset forandret. Karin er alene med et spedbarn. En dag banker namsmannen på døra. Hun kommer til å miste det eneste hun har igjen, huset som John ga henne.

Den hvite byen er en frittstående fortsettelse av Karolina Ramqvists kritikersuksess Kjæresten (2009), en bok som ble nominert til Sveriges Radios romanpris, og som mottok Vi:s litteraturpris. Ramqvist ble tildelt P.O. Enquist-prisen for Den hvite byen i 2015.

«Den hvite byen gir et bilde av et hardnet Sverige, og av en kvinnes utsatthet og kamp. Boka har velfortjent fått den høythengende P.O Enquist-prisen og er vel verdt de intense få timene det tar å lese den.» Terningkast 5, Maya Troberg Djuve, Dagbladet.

«… de nitid skildrede kroppslige erfaringene er verdifull litteratur.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Karolina Ramqvist lykkes nok en gang i å skrive fram en kvinne som går på tvers av samtidens oppfatning om det gode og vellykkede mennesket.» Sydsvenskan

«Den hvite byen er en sømløs, kontrollert og subtilt vibrerende roman, som sementerer Karolina Ramqvists posisjon som en av Sveriges mest interessante forfattere.» Expressen

«Karolina Ramqvists Den hvite byen er en mesterlig thriller.» Dagens Nyheter