Den rosa kjolen, Spøkelser, Festival (E-BOK) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205489677
Oversetter: Christian Rugstad

Den rosa kjolen, Spøkelser, Festival (E-BOK)

Tre utvalgte fortellinger av Argentinas store forfatter, César Aira.
Pris 199,00

I Den rosa kjolen følger vi en kjole og prøvelsene den blir utsatt for gjennom flere tiår på attenhundretallet, med den argentinske pampasen og krigen mellom myndighetene og urinnvånerne som bakteppe.

I Spøkelser hjemsøkes en byggeplass i Buenos Aires av spøkelser på høylys dag. På taket av luksusbygget som er i ferd med å reises, bor en av arbeiderne sammen med familien sin. Tenåringsdatteren Patri kjenner en dragning mot spøkelsene, i den grad at livet hennes til slutt står i fare.

I Festival blir en mytisk filmregissør fra Belgia ved navn Alec Steryx invitert til en filmfestival for å vise fram sine verker. Med seg har han sin kritiske og narsissistiske mor.

Aira regnes som en av Argentinas største nålevende forfattere, og er blant de mest profilerte skribentene i Latin-Amerika. Han omtaler sin egen estetikk som avantgarde, og improviserer gjerne fram tekstene sine.

«Når man først har begynt å lese Aira, vil man aldri slutte.» Roberto Bolaño

«Airas bøker er som smale forundringskabinetter fulle av usannsynlige sammenstillinger. Hans uforutsigbarhet er mesterlig.» Rivka Galchen, Harper’s

«Som hos mange science fiction-forfattere karakteriseres Airas litterære kraft av at han tvinger oss til å stille spørsmål ved det porøse skillet mellom fakta og fantasi.» Thomas Hachard, Los Angeles Review of Books

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris