Den svarte boksen (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
424 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205457294

Den svarte boksen (E-bok)

Opptøyene i LA 1992. Ung kvinne funnet død. Er det en ulykke eller et planlagt mord?
Pris 119,00
Utsolgt

Rodney King-opptøyene i Los Angeles i 1992 forandret byen for alltid. Mange døde. Men var den unge, kvinnelige fotografen et tilfeldig offer, eller ble hun myrdet som en del av en større plan?

Harry Bosch var på saken i 1992, men ble tvunget til å overlevere etterforskningen til spesialavdelingen for opptøyene. De klarte aldri å løse saken, og den unge kvinnens skjebne ble glemt.

20 år senere dukker det opp nye bevis og Harry dras inn i jakten på «den svarte boksen», beviset som kan løse den gamle saken.

Den svarte boksen er den nyeste boken om etterforsker Harry Bosch på norsk.

terningkast5_logo

 «En velskrevet historie, med gode og fengende beskrivelser.» Helge Ottesen, Varden

«Den svarte boksen er fremragende.» New York Times

«Den svarte boksen er Michael Connellys attende bok om Harry Bosch, den tungsindige, jazz- og blues-elskende etterforskeren i Los Angeles-politiet. Den er en av de aller beste.» Chicago Tribune

«For noen år siden konkluderte jeg med at dette er den beste krimserien av noen amerikansk forfatter, og ingenting i denne nye boka får meg til å ombestemme meg.» Washington Post

«Lesere kommer ikke til å bli skuffet etter hvert som Connelly nok en gang beviser at verken han eller Bosch har mistet grepet.» CNN.com

Blodhunden Bosch knekker koden

terningkast5_logo

 I den attende boken er etterforsker Harry Bosch fremdeles en blodhund, som følger sporet helt til ende.
«Den svarte boksen» forbinder vi vanligvis med flyhavari. Her betyr det det ene beviset som fører til at Bosch knekker koden.
 Etterforskeren jobber nå med såkalte «cold case». Forfatteren har den reelle politivoldssaken med Rodney King, som i 1992 førte til raseopptøyer i Los Angeles, som bakteppe.
 Mange døde da, blant dem en ung, dansk kvinnelig frilansjournalist som ble skutt i et smug. Bosch ble satt på saken, men tatt bort da den ble gitt til spesialavdelingen som håndterte opptøyene. Den ble aldri løst.
 Våpenet ble aldri funnet, men funn viser at samme våpen er brukt til drap i ettertid også. 20 år senere begynner Bosch å snuse igjen. Han løfter ikke nesa før han er i mål.
 Oppklaringen fører oss via en gruppe soldater under Desert Storm og fram til en gjeng menn som inkludere både politi, en svært rik forretningsmann og en traktorselger. Bosch røsker i hverdagen deres.
 Etter en innledning med mye informasjon rundt 1992, økes takten og lesegleden betraktelig når Bosch går sine egne veier. En velskrevet historie, med gode og fengende beskrivelser. Kan definitivt skapes film av.
 Boken er oversatt av Stian Omland fra Skien. Han har gjort en god jobb. Blant dem han takker i etterordet er musiker André Kassen. Etterforsker Bosch er nemlig en jazzentusiast.

Helge Ottesen, Varden