Der fem veier møtes (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205497597
Oversetter: Christian Rugstad

Der fem veier møtes (E-bok)

Nobelprisvinner i litteratur, Mario Vargas Llosa, balanserer knivskarp samfunnskritikk med et erotisk tilsnitt slik få andre kan.
Pris 239,00

Der fem veier møtes er en mørk, sensuell politisk roman som utspiller seg i området Sinco Esquinas i Lima på 90-tallet, den gang Peru ble styrt av den kontroversielle presidenten Alberto Fujimori. Sentralt i boken står Ronaldo Garro, ansvarlig redaktør for sladremagasinet Destapes. Sensasjonsjournalistikk og karakterdrap er ikke bare hans levebrød, men også et mektig middel som han bruker for alt det er verdt. Og han har nok av stoff å skrive om. For innbyggerne i Lima bruker erotiske eventyr som en måte å unnslippe den dystre hverdagen på, med fare for uforvarende å havne på forsiden av sladderpressen. Men når Garro trykker noen svært delikate bilder av en mektig gruveeier, blir situasjonen plutselig farlig.

Mario Vargas Llosa er kjent for en særegen evne til å balansere knivskarp samfunnskritikk med et erotisk tilsnitt. I 2010 mottok han Nobelprisen i litteratur for sin «kartlegging av maktens strukturer og knivskarpe bilder av individets motstand, opprør og nederlag», og Der fem veier møtes trer elegant inn i rekken av hans samfunnskritiske verker.

«I ein alder av 81 år skriv han framleis strålande og innsiktsfullt om makt og motstand.» Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Dette er en svir av en roman – og typisk for Vargas Llosa. Sterkt erotisk, fabulerende og politisk skarp.» Ja-Erik Østlie, Fri Fagbevegelse

«Mario Vargas Llosa forener absurditet, brutalitet, fantasi og presise observasjoner på et vis få forfattere klarer å matche.» Evening
Standard

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
379,00