Det tomme toget Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205567269

Det tomme toget

En togreise som blir et minne for livet.
Pris 279,00

En julikveld i 1966 går en far og hans seks år gamle sønn ombord i et nattog på Oslo Østbanestasjon. Toget skal til Røros. Det er ingen andre passasjerer om bord, og det kommer heller ikke på flere reisende underveis. Konduktør finnes ikke, og er det i det hele tatt noen lokfører der? Gutten sover ikke et sekund på hele turen. Nattehimmelen blir morgenhimmel oppover Østerdalen. Åser avløses av fjell som stadig blir høyere. Telefonledningene langsmed skinnegangen stiger og synker mellom stolpene. Elva i dalbunnen, hesjene på jordene og trærne som vokser i den hvite mosen, synger sanger han aldri før har hørt. Stasjonene de stopper på underveis har folketomme perronger. Reisen utvikler seg til en lysende opplevelse som ikke blir glemt så lenge han lever.

«En drøm å lese - «Det tomme toget» er så stille og samtidig så mektig, er det nok bare et spørsmål om tid før Øivind Hånes igjen blir nominert til Nordisk Råds litteraturpris.»

Joakim Tjøstheim, Dagbladet

«Helt på tampen av bokhøsten kommer denne lavmælte perlen fra Øivind Hånes, en forfatter som «alltid har vært der», men ikke krevd så mye oppmerksomhet - bortsett fra da han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for 'Pirolene i Benidorm' i 2005. Men trolig er det 'Det tomme toget' som kommer til å bli stående som hans store roman.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Elegant, perspektivrik pendling i tid og rom. »

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Øivind Hånes’ roman om en grenseoverskridende togreise er en av de største overraskelsene fra bokhøsten 2022. [...] DET TOMME TOGET er en kort, lettlest roman med litterær tyngde. La oss ikke glemme den når status for bokåret 2022 skal gjøres opp.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Denne romanen er ei vakker bok. Språket er vakkert, presist, rytmisk, melodiøst, malende. Og fortellingen er interessant og fengende i all sin naturlige surrealisme.»

Bård Hauge, Dagen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
429,00
399,00