Englevaktene (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2012
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205426184
Oversetter: Inge Ulrik Gundersen

Englevaktene (E-bok)

Creepy. God krim. Det starter klassisk med et makabert likfunn i en skog, og leseren virvles inn i en glimrende, skummel krim.
Pris 119,00

Mens Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som gjorde at Rebecca fikk en så voldsom skjebne, gjøres det flere funn på åstedet: Det rommer hemmeligheter som viser seg å være flere tiår gamle.

På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Hun dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum.

Sporene leder politiet til den mørkeste sannhet. For hovedetterforskeren Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment da hennes elskede Spencer dras inn i saken. Etterhvert som gåten nærmer seg en oppklaring, rår en stadig dystrere stemning i etterforskningsgruppen. Hvem blir den neste til å bli lagt i graven ved Midsommarkransen?

     

terningkast5

      Creepy. God krim. Det starter klassisk med et makabert likfunn i en skog, og leseren virvles inn i en glimrende, skummel krim.

Det er bare å merke seg navnet Kristina Ohlsson. «Englevaktene» er hennes tredje bok, og hun har alt mottatt pris for en tidligere kriminalroman. Først blir en ung kvinne funnet, partert, uten hode, men gjenkjennes på sin navlepiercing. Det er en litteraturstudent som forsvant få år tidligere. En ganske elendig etterforskning fra den gang plukkes i stykker av hovedetterforsker Fredrika Bergman.
Så gjøres et nytt funn, samme sted, men mye dypere i bakken, og dermed rulles en historie langsomt opp, fra flere tiår tilbake. Leseren presenteres for et stort og ganske troverdig persongalleri med sine egne stemmer og stories som veves inn i forløpet. Hva er det med den gamle stumme kvinnen på pleiehjemmet, en tidligere barnebokforfatter, som hver lørdag mottar blomster med et kort med ett ord: takk. Stadig flere sirkler rundt pleiehjemmet, noen for å forhindre at hun snakker, politiet for å få kvinnen til å snakke og hjelpe til å løse mysteriet.
Mange av aktørene holdes lenge varme som mulige gjerningsmenn, og politietterforskerne selv berøres. Navnet til Fredrikas ektefelle dukker opp på skummelt vis under etterforskningen, og broren til en av politikollegene forsvinner. Creepy. God krim.
VG, GURI HJELTNES
  

Elegant nifst

terningkast5

KRIM: Liket av en ung kvinne som har vært savnet i to år og en stum barnebokforfatter danner utgangspunktet for en særdeles spennende og leseverdig krimgåte med politietterforsker Fredrika Bergman i sentrum.

På vanlig krimromanvis veves personer sammen inn i en grusom helhet med Bergmans privatliv som et like vanlig sidespor.
Noe forfatteren turnerer på en elegant måte. Kristina Ohlsson har en fint balansert penn der miljøskildringer og persongalleri aldri står i veien for selve historien. Helheten oppleves naturlig - det som rulles opp gis et skremmende, men likevel logisk avtrykk med flere overraskelser underveis.
Den første kommer når det vi-ser seg skogspartiet der liket av den savnede studenten ble funnet, rommer flere lik. Med den rulles nye hemmeligheter opp. Gang på gang dukker navnet til den stumme barnebokforfatteren opp. Det samme gjør navnet til Fredrika Bergmans samboer.

Trønder-Avisa, Per-Magne Midjo