Et rom større enn ensomheten (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205459885

Et rom større enn ensomheten (E-bok)

Et rom større enn ensomheten beveger seg i tid og sted, mellom nåtidens USA og 90-tallets Kina, og er fortellingen om tre venner, og om hvordan en hendelse i barndommen har vært avgjørende for hele deres voksne liv.
Pris 199,00

I hjertet av denne fabelaktige romanen av Yiyun Li finner vi et fengslende og klokt mysterium. Som unge ble Moran, Ruyu og Boyang involvert i et mystisk «uhell» som endte med at en venn av dem ble forgiftet. Tjue år senere bor de på ulike kanter av verden; Moran og Ruyu lever i USA, og Boyang i Kina. Det som binder dem sammen, er de forferdelige hendelsene fra ungdommen og hvordan dette har påvirket livet deres i etterkant. For ingen av dem greier å ha troen på seg selv. Og alle tre lever alene.

I California unngår Ruyu egne familieforpliktelser ved å stelle en annen kvinnes familie og hjem. I Wisconsin besøker Moran sin eksmann, en mann som tidligere hjalp henne ut av ensomheten med sin ømhet. Boyang, på sin side, er bosatt i Beijing, og er ute av stand til å elske noen. Samtidig sliter han med hendelsene de tre opplevde sammen.

På fabelaktig vis viser Yiyun Li hvordan ens fortid og personlighet ikke bare former den man er i dag, men også legger føringer for framtiden.

Yiyun Li er blitt hedret som «en av de fremste nye stemmene i Amerika» (Newsweek), og romanen The Vagrant (Omstreifere) vant the PEN/Hemningway Award. Med denne romanen vil hun nok engang sette merkbare spor etter seg.

Om Et rom større enn ensomheten:

«Det som gjør Et rom større enn ensomheten så levende, er dens menneskelighet … den søker å vise hvordan fortiden setter sine spor i oss, hvordan den former vår nåtid og framtid, og at noen handlinger, når de en gang er utført, aldri kan slettes.» Los Angeles Times

«[En] mektig roman om minnets verdi, tapets kraft og de flerfoldige måtene fortiden kan tære på sjelen … [Yiyun] gir oss vakker skjønnlitteratur i gave.» Washington Post

«Innsiktsfullt … et intrikat, sammenvevd mysterium.» The New Yorker

«På overflaten er Yiyun Lis fortelling tilsynelatende rolig, men under finner du tre skjebners sorg, smerte og tragedie; hver av dem drevet til ensomhet av minnet om fortiden. [Karakterene] er portrettert med en rå skjønnhet, og en blir følelsesmessig engasjert i skjebnene deres, og i mysteriet om den forgiftede kvinnen, en udåd som har formet – eller splittet – dem alle tre. Dette er en eksepsjonell roman, og Yiyun Li har vokst til å bli en av våre største forfattere.» Salman Rushdie

"Det som gjør Et rom større en ensomheten så levende, er dens menneskelighet .. den søker å vise hvordan fortiden setter sine spor i oss, hvordan den former vår nåtid og framtid, og at noen handlinger, når de en gang er utført, aldri kan slettes." (Los Angeles Times)

[En] mektig roman om minnets verdi, tapets kraft og de flerfoldige måtene fortiden kan tære på sjelen.. [Yiyun] gir oss vakker skjønnlitteratur i gave.." (Washington Post)

"Innsiktsfullt.. et intrikat sammenvevd mysterium" (The New Yorker)

"På overflaten er Yiyn Lis fortelling tilsynelatende rolig, men under finner du tre skjebners sorg, smerte og tragedie; hver av dem drevet til ensomhet av minnet om fortiden. [Karakterene] er portrettert med en rå skjønnhet, og en blir følelsesmessig engasjert i skjebnene deres, og i mysteriet om den forgiftede kvinnen, en udåd som har formet - eller splittet - dem alle tre. Dette er en eksepsjonell roman, og Yiyun Li har vokst til å bli en av våre største forfattere." (Salman Rushdie)