I søvnen lignet han et barn (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205461543

I søvnen lignet han et barn (E-bok)

En vidtfavnende roman om mennesker i en tid der verdenskreftene raser.
Pris 199,00

En sjåfør ved Slottet får i oppdrag å kjøre sjahen av Irans modellvakre kone Farah Diba da paret er på norgesbesøk. En norsk arkeolog leter etter et gravkammer i ørkenen utenfor Shiraz og havner uforvarende i et land i opprør. En rapper fra Haugerud er på vei mot ukjente bydeler og en date med en teppehandlers datter.

Gjennom nesten et halvt århundre følger vi tre generasjoner med nordmenn som på hver sin måte får en tilknytning til Iran eller det iranske. Det er møter som får avgjørende betydning for deres liv.

Tre nedslagspunkter i tid, tre generasjoner, to kulturer, to kjærlighetshistorier. Det handler om fedre og sønner, om taushet og fortielse, om apati og mot. Det handler om hvordan de nære relasjonene river en i stykker. Og om at det likevel finnes muligheter for forandring.

"Jan Chr. Næss har en egen evne til å gå inn i vidt forskjellige menneskers språk- og tankeverden. Han kan ta tidsånden og -tonen på kornet. Det hele er båret av en humanistisk og sympatisk menneskeskildring, og språket kan blaffe opp i plutselige innsikter og utsyn."
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris