Jord (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2013
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205446441
Oversetter: Hilde Stubhaug

Jord (E-bok)

Et uhyggelig og febrilt familiedrama fra kritikerroste og prisbelønnede David Vann, forfatteren av Legender om et selvmord og Caribou Island.
Pris 119,00

Året er 1985. 22 år gamle Galen lever i et usunt avhengighetsforhold til moren i et isolert hus, omkranset av en enorm frukthage. Han vet ikke hvem faren er, bestefaren er død, og bestemoren, som er i ferd med å miste minnet, er plassert på et pleiehjem. Galen og moren hans lever på midler fra familien, og nå har tanten hans Helen og den sytten år gamle kusinen Jennifer bestemt seg for å slå kloa i pengene.

Galen er en søkende ung mann som ønsker å fri seg fra det legemlige og komme i dypere kontakt med det sjelelige: Han vil bli vektløs som luft, han vil gå på vann. Men stilt overfor sine egne mørke demoner, taper han, og snart befinner han seg på forbudt område. Han har seksuelle fantasier om sin promiskuøse kusine, og han drømmer om å kvitte seg med den dominerende moren som holder ham fast i en klam følelsesmessig skruestikk.

Da den lille familien legger ut på en hyttetur, øker spenningene. Galen avsløres i en kompromitterende situasjon med kusinen, og snart går den sjokkerende sannheten opp for ham om hvor langt han er villig til å gå for å oppnå den sjelelige forandringen han søker.

En ubehagelig og insisterende roman som med stor presisjon og nådeløs ærlighet skildrer en familie som er i ferd med å bli ødelagt av usunne bindinger, misforstått kjærlighet og en mørk fortid.

«David Vanns «Jord» er like svart og suveren som hans to foregående romaner.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Allerede etter sin debut ble Vann sammenlignet med store forfatternavn, og de to påfølgende romanene har ytterligere forsterket hans ry. Vi er spent på fortsettelsen. Det er lenge mellom hver gang det dukker opp en forfatter som beskriver såre og vanskelige følelser så bra som David Vann.» Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa  

«David Vann er bedre enn noen til å skrive om de mørkeste sider av det menneskelige hjerte.» Denver Post

«Modig og briljant.» San Francisco Chronicle

«Vann har en bemerkelsesverdig evne til å fange de brutale realitetene i en familie holdt sammen av hat og vold. Hjerteskjærende og umulig å legge fra seg.» Library Journal

«Vann har en usedvanlig litterær følsomhet.» Washington Post Book World