Kjærlighet i opprørets tid (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2022
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205534285
Oversetter: Gunvald Andreas Ims

Kjærlighet i opprørets tid (E-bok)

Andre bok i storslått kvartett om tyrkisk historie
Pris 299,00

Etter et mislykket selvmordsforsøk ligger Hikmet Bey, sønn av sultanens lege, på sykehus i Tessaloniki for å gjenfinne krefter og livsgnist. Fortvilet forsøker han å glemme kvinnen som har forårsaket ham så stor lidelse: hans vakre kone Mehpare Hanim. Samtidig er store endringer på gang i den osmanske hovedstaden. Sultanens makt er truet, et opprør er i emning, og volden bryter ut i Istanbuls gater. Det er kvelden før hendelsen som skal føre til det osmanske rikets fall: motkuppet i 1909.

Kjærlighet i opprørets tid er andre bind i Ahmet Altans osmanske kvartett, som er blitt omtalt som en tyrkisk Krig og Fred. Her tegner Ahmet Altan et levende bilde av det osmanske riket på begynnelsen av det 20. århundre. Ved hjelp av et formidabelt persongalleri der skjebner flettes sammen, forteller han om intriger, politikk, kjærlighet og håp i denne storslåtte krøniken om slutten på et imperium.

Ahmet Altan er en av Tyrkias mest betydelige forfattere. Han er en av flere tyrkiske forfattere og skribenter som ble arrestert og fengslet etter kuppforsøket i Tyrkia i 2016. Han ble løslatt våren 2021.

«En frodig virvel av intriger.» The New York Times

«Hele romanen er skinnende vakker.» Critica Letteraria

«Denne boken er akkurat like skarpsindig som den første i serien … En ambisiøs og intelligent thriller om kjærlighet og krig.» Kirkus Reviews

«… atmosfærisk, hypnotisk, uunngåelig og trist.» The Asian Review of Books

«Vidtfavnende og praktfullt skrevet. Kjærlighet i opprørets tid kaster lys over et av de mest smertefulle og oversette kapitlene i det osmanske rikets historie. En perfekt kombinasjon av litteratur og historieskriving.» Medi Oriente e Dintorni

«Ahmet Altan er en av de fremste stemmene i tyrkisk litteratur og har mye å fortelle verden.» Elif Shafak

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
429,00
Lanseringsdato: 01. august 2022