Kruso(E-BOK) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205482951
Oversetter: Sverre Dahl

Kruso(E-BOK)

Kruso er en roman som forener et ukjent, men fengslende stykke historie med fortellingen om en ung mann på kanten av sammenbrudd.
Pris 199,00

1989. Det er like før murens fall, og den unge litteraturstudenten Ed Bendler flykter fra minnene om sin kjærestes tragiske død til den baltiske øya Hiddensee. Denne mytiske øya er et velkjent feriested for hippier, idealister og politiske motstandere av DDR, og Ed tar jobb i oppvasken på en av øyas mest kjente restauranter, Klausner. Der kommer han i kontakt med den karismatiske Kruso.

Ed og Krusos vennskap utvikler seg dypere etter hvert som tiden går, og Ed blir mer og mer sulten på vennens aksept og hengivenhet. Han forføres i stor grad av Krusos tanker om frihet og poesi, en høyere livsførsel som kun eksisterer på øya Hiddensee. Men etter hvert mister Kruso grepet om virkeligheten, og livet på øya endrer seg dramatisk.

Den unike kombinasjonen av lyrisk nerve, humor og intens spenning gjør Kruso til en uforglemmelig leseopplevelse. Lutz Seiler mottok den tyske bokprisen i 2014 for denne romanen.

Lutz Seiler er en av Tysklands mest anerkjente og respekterte litterære personligheter, og har mottatt flere utmerkelser for sine lyrikksamlinger. Kruso er hans første roman.

«Kruso [er] det første verdige motstykket til Thomas Manns Trolldomsfjellet i tysk litteratur.» Der Spiegel

«En tidløs, mytisk atmosfære.» Süddeutsche Zeitung

«Kruso [er] det første verdige motstykket til Thomas Manns Trolldomsfjellet i tysk litteratur.» Der Spiegel

«Med denne debuten plasserer [Seiler] seg umiddelbart i første rekke blant landets forfattere.» Die Zeit

«Seilers roman er lyrisk og har et rikt språk» WDR 5