Naboens sønn (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205446359

Naboens sønn (E-bok)

Prisbelønnet israelsk krim.
Pris 119,00

Forbrytelsene i politietterforsker Avraham Avrahams distrikt, en stille forstad til Tel Aviv, er sjeldne og som oftest ukompliserte. Men en dag kommer ikke den seksten år gamle Ofer hjem fra skolen. Avraham tar feil når han prøver å forsikre guttens mor om at han nok snart dukker opp. Gutten er som sunket i jorden, og Avraham virvles inn i etterforskningen. Jo mer han finner ut om guttens liv, desto lenger vekk kommer han fra sannheten. Kun én person har noe å fortelle; Ofers nabo og privatlærer. Men kan naboens mystiske historie redde etterforskningen før det er for sent?

«Imponerende! Det er den første tanken som faller meg inn etter å ha lest Naboens sønn av israelske Dror Mishani. Mishanis tekst er like original som hovedpersonen Avi Avraham; han er virkelig en bemerkelsesverdig mann på detektivenes skrå bredder. En interessant og meget velskrevet krim. Jeg er sikker på at denne boken vil finne sine lesere. Igjen: imponerende!» Henning Mankell

«… en uvanlig helstøpt roman … Israelske Dror Mishanis debutroman <Naboens sønn> har fått krimveteranen Henning Mankell til å bruke superlativer.» Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Det er ikke ofte en leser krimromaner fra Tel Aviv, og det er heller ikke ofte en leser en så original og sterk historie som dette.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Krimroman av beste merke.» Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«… en god leseopplevelse. Israelske D.A. Mishani er et sympatisk nytt krimbekjentskap.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Stillferdig og engasjerende israelsk hverdagskrim.» Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«En uvanlig, begavet og lavmælt krim …» Dagens Nyheter

«Boken var «behagelig» å lese, i den forstand at her er ingen dveling ved vold, blod, skyting eller slagsmål. Det er det psykologiske samspillet mellom alle de involverte som virkelig er spennende! Både innad mellom de ansatte ved politikontoret, og mellom den savnedes familie, venner, skolekamerater, naboer og bekjentskapskrets.» Paul Odland, Dagen

Originalt, intelligent og sterkt menneskelig krimmysterium.

Det er ikke ofte en leser krimromaner fra Tel Aviv, og det er heller ikke ofte en leser en så original og sterk historie som dette. Men det tar litt tid før historien griper.
Actionnivået er sjeldent lavt. Her drives historien av dagligdagse hendelser og et kuriøst indre liv hos historiens to hovedpersoner. En ung gutt er savnet fra sitt hjem, han er forsvunnet uten et eneste lite spor. Historien blir delvis fortalt fra synsvinkelen til den mystisk naboen, Ze'en som har vært guttens privatlærer og som har sine ganske spesielle motiver for å bringe etterforskningen i ønsket retning. Ze'en er ikke lett å bli klok på, verken for leseren eller bokas andre hovedperson, etterforsker Avraham Avraham.
 
Med sin konsekvente ambivalens er mannen med det doble navnet ikke krimlitteraturens mest handlingskraftige etterforsker. Både han og hans team gjør markante feil i etterforskningen, og det gir forfatteren tid til å bore dypere i alle involverte personer her. Boka blir gradvis mer fascinerende, og sannelig har ikke Mishani spart sine beste poeng til slutt. Da krimplottet nesten har sluttet å engasjere, dukker det opp poeng som snur det meste på hodet.
 
«Naboens sønn» blir presentert som politietterforsker Avi Avrahams første sak. Vi kommer ganske sikkert til å følge hans videre politikarriere..  Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

DAGEN 1 time siden 15.05.2014:

Det har vært en forunderlig opplevelse å lese denne boken; som i Sverige ble kåret til beste oversatte kriminalroman i fjor; og som også ellers har fått veldig gode kritikker. Hele handlingen utspiller seg i en forstad til Tel Aviv.

Forunderlig, fordi min lesning falt sammen i tid med letingen etter savnede Agnes i Forsand. Og enda mye mer; fordi det er så mye i handlingsforløpet som nesten er identisk: En person meldes savnet; det går dagevis uten at en finner ut noe, det søkes og letes, graves og spørres, men saken virker låst. Boken er nesten kommet til midten før det liksom løsner, og det begynner å bli spennende.
 
Avklaringen kommer
Men så, etter nesten tre uker, kommer avklaringen. I Forsand gjøres funn i Lysefjorden. I boken skal liket være dumpet i Middelhavet. Og opp til flere i den nære familien og kretsen rundt savnede nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Nok om Forsand. I boken er det politimannen Avraham som er oppe til en «etterforskningsmessig eksamen». Saken er vrien. Man merker frustrasjonen når de står så godt som uten spor, etter mange dager! Men særlig en person - en privatlærer til den savnede unggutten - er i fokus. Han har mye merkelig å fortelle. Men kan det bidra til en oppklaring?
 
Ingen dveling ved vold
Først blir guttens ryggsekk funnet. De skolebøkene som er i sekken, og de som ikke er der, blir viktige spor! Og dessuten spilles det inn nye momenter under en studietur for Avraham til Belgia. Og en venninne; Marianka, utfordrer ham helt på slutten. Hun er ikke i tvil om at rett mann er tatt for drapet. Men var motivet et annet enn Avraham tror?
Boken var «behagelig» å lese, i den forstand at her er ingen dveling ved vold, blod, skyting eller slagsmål. Det er det psykologiske samspillet mellom alle de involverte som virkelig er spennende! Både innad mellom de ansatte ved politikontoret, og mellom den savnedes familie, venner, skolekamerater, naboer og bekjentskapskrets. 
 
 Paul Odland, Dagen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
379,00
Utsolgt