På sporet av den tapte tid - Bind 2 (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205476394
Oversetter: Karin Gundersen

På sporet av den tapte tid - Bind 2 (E-bok)

I skyggen av piker i blomst

Nå foreligger andre bind i På sporet av den tapte tid i ny revidert oversettelse av Proust-kjenner Karin Gundersen.
Pris 119,00

I 2013 var det 100 år siden den første delen av Marcel Prousts hovedverk, På sporet av den tapte tid, utkom. Gyldendal markerte dette med å utgi starten på romanserien i Klassikerserien, i en språklig revidert utgave. Nå foreligger andre bind, I skyggen av piker i blomst.

Fra forfatterens side var verket tenkt som en roman i tre bind. I løpet av disse hundre årene er det blitt utgitt i utallige utgaver, faktisk besto originalutgaven av hele femten bind.

I Norge var det den prisbelønte oversetteren Anne-Lisa Amadou som startet å oversette På sporet av den tapte tid på 60-tallet, og fullførte det på 90-tallet. Med dette verketvar Proust med på å endre romankunsten på avgjørende vis. Den tradisjonelle psykologiske romanen ble avløst av en mer innoverskuende og springende fortellerform. Romanserien er langt på vei også en selvbiografi, en skildring av en kunstners søken tilbake til barndom og oppvekst. Og et hovedspørsmål er hvordan øyeblikkets erindring gjør det mulig å gjenopprette spor av fortiden. For Proust er det tapte paradis det eneste sanne, den indre verden det eneste virkelige.

I skyggen av piker i blomst utgjør bind tre og fire – av i alt tolv – i den innbundne, nye norske utgaven, revidert av Karin Gundersen.

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris